Основният мотив за убийството на мъж в София, по който

...
Основният мотив за убийството на мъж в София, по който
Коментари Харесай

Любомир Николов, СДВР: 400 000 евро дълг стои зад убийството на мъж в София

" Основният претекст за убийството на мъж в София, по който работят проверяващите, е неуредени финансови връзки. По първична информация жертвата дължала 400 000 евро на някогашен финансов министър, който е татко на един от арестуваните. Задължението датирало отпреди 7-8 години ”, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов пред.

Сигнал за изгубването на убития мъж е подаден от неговата майка на 5 януари към 16:00 ч.

" Такива сигнали се подават всекидневно, тук е била доста значима професионалната работа на сътрудника, който е приел сигнала. Оперативните дейности са почнали незабавно, за откриване на тежкото престъпно действие. Установено е необичайно прекосяване на държавната граница на пострадалия с един от обвинените причинители ", разяснява още Николов.

„ Толкова бързо действаха в този миг нашите сътрудници, че арестуваните направиха много пропуски в укриването на значими материални доказателства. В транспортното средство на двамата арестувани са открити персоналните документи на убития мъж ”, разяснява още Николов. 

Той сподели, че като хипотетичен физически причинител на убийството се проверява погребалният сътрудник, а против другия арестуван - Петър Александров, има тъжби за лихварска активност.

„ В деня на убийството, към 11:30 ч., наш чиновник от „ Икономическа полиция " е провел среща с Александров в адвокатска фирма на частен правосъден реализатор. Служителят е направил инспекция във връзка със сигнал, при който дама декларирала, че парцелът ѝ следва да бъде разказан и трансфериран на господин Александров, вследствие на несъблюдение на обвързване към същия ", описа Николов, като посочи, че оттова стартира следенето на обвинения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР