Основният извод от това изследване, след като разгледахме как са

...
Основният извод от това изследване, след като разгледахме как са
Коментари Харесай

Международно проучване изследва моделите на гласуване на евродепутатите



„ Основният извод от това проучване , откакто разгледахме по какъв начин са дали своят вот последните две години евродепутатите, е че и Китай, и Русия се концентрират най-вече върху националните държавни управления и националните представителства и в Европейския парламент “, уточни в „ Преди всички “ Руслан Стефанов от Центъра за проучване на демокрацията за последното им интернационално проучване на моделите на гласоподаване на евродепутатите, свързани с външната политика в сегашния Европейски парламент.

„ Разгледахме резолюциите и решенията на Екологичен потенциал, които засягат външно политическите тематики на Европейски Съюз по отношение на Русия или Китай . Разгледахме и връзките с Турция.

Ние нямаме, несъмнено, проверяващи функционалности. Но следим разнобой при гласуването , да вземем за пример при заявления по отношение на отбраната правата на индивида в тези страни, за налагане на наказания от Европейски Съюз и виждаме кои са тези групи, национални или партийни, които се разграничават от останалите групи.

Така се вижда, че депутатите от групите от Централна и Източна Европа гласоподават надалеч по – некритично по отношение на Русия , да вземем за пример, спрямо останалите евродепутати “, сподели още Стефанов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР