Основният голям скок на нови случаи е във възрастовата група

...
Основният голям скок на нови случаи е във възрастовата група
Коментари Харесай

Математик: Болните от Ковид деца са 18 пъти повече спрямо миналата есен

" Основният огромен скок на нови случаи е във възрастовата група 10-14 и 15-19 години. Децата направиха 18 пъти връх по заболеваемост по отношение на предходната есен ".  Това съобщи в студиото на " Събуди се " математикът Лъчезар Томов. 

По думите му разпространяването на COVID-19  минава първо през децата и след това при възрастните. " Сега чакаме скок и при възрастните - тази или идната седмица. Причината е, че не знаем действителната цифра на хората, които са имунизирани. Изглежда, че действителните документи са не повече от 70-80 %, тъй като процентът заболели, които влизат в болница, е висок спрямо другите страни. Около 20-23 % от хората в България в действителност са имунизирани ", уточни Томов. 

Според него броят на смъртните случаи ще се усили. " Досега умрелите са близо 33 хиляди. Неофициално тази цифра се умножава по 2 - което значи, че смъртните случаи са над 60 хиляди ". 

" Надявам се до две седмици да има спад на инфектираните. За това ще помогне и онлайн образованието. Има ли спад при децата, ще има и спад при възрастните. Петата вълна няма да е доста дълга - след март надали ще продължи ", акцентира Томов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР