Основният глобален индекс на ООН за бедността установи, че условията

...
Основният глобален индекс на ООН за бедността установи, че условията
Коментари Харесай

ООН: Над 660 млн. деца страдат от бедност, въпреки че условията се подобряват

Основният световен показател на Организация на обединените нации за бедността откри, че изискванията за най-бедните 40% в света се усъвършенстват по-бързо, в сравнение с тези, които са над тях, оповестява " Гардиън ".

Положителната наклонност е разпозната в последната оценка на международната беднотия, събрана от Програмата за развиване на Организация на обединените нации - ПРООН, която дефинира относителното обедняване по целия свят от голям брой фактори.

" Разгледахме данните за група от 10 страни със междинни и ниски приходи и открихме окуражаваща вест, че най-долните 40% се движат по-бързо от останалите ", разяснява Сабина Алкире, шеф на Oxford Poverty and Human Development Initiative, изготвили отчета с ПРООН.

" В рамките на тези 10 страни данните демонстрират, че 270 милиона души са излезли от многоизмерната беднотия в следващи проучвания. "

Според отчета, напредъкът значително се дължи на Южна Азия. В Индия през 2016 година броят на хората в беднотия е бил с 271 милиона по-малко спрямо 2006 година, до момента в който в Бангладеш броят им е намалял с 19 милиона сред 2004 и 2014 година.

Данните за тези, които живеят в най-крайна беднотия, обаче са комплицирани и съставляват група, която се придвижва или излиза от най-нуждаещите се условия.

Новата картина на бедността в международен мащаб разпознава 1,3 милиарда души, които са категоризирани като " многоизмерни небогати ", като повече от две трети от тях - 886 милиона - живеят в страни със междинни приходи, разкривайки на големи неравенства сред обособените страни и измежду самите небогати.

" За да се борим с бедността, би трябвало да знаем къде живеят небогати хора. Те не са отмерено разпределени в една страна, даже в границите на едно домакинство ", изяснява Ахим Щайнер, админ на ПРООН.

Целта на многоизмерния показател на бедността, оповестен от ПРООН в четвъртък, е да се надвиши потреблението на прихода като единствен индикатор за беднотия, като се подчертаят други способи, по които хората изпитват ограничения.

Здравето, образованието и стандартът на живот са измежду изследваните области за да се открият огромни разлики в бедността, даже в границите на обособени семейства.

Според отчета, в Южна Азия съвсем една четвърт от децата под пет години живеят в семейства, в които най-малко едно дете е недохранено и най-малко едно дете не е.

" Необходимо е, даже и измежду хората, живеещи в беднотия, да се разбере другия опит на хората с ограничения. Дали са недохранени, могат ли да вървят на учебно заведение. Само тогава политиките за понижаване на бедността ще бъдат по едно и също време ефикасни и ефикасни ", добавя Педро Консейсао, шеф на офиса на ПРООН за човешко развиване.

Резултатите също по този начин демонстрират, че децата страдат от бедността по-сериозно от възрастните и е по-вероятно да бъдат лишени от всичките 10 индикатора на изследването, като липсват съществени детайли като чиста вода, канализация, съответно хранене или главно обучение.

Още по-впечатляващо е, че едно от всеки три деца по света е било многомерно оскъдно, спрямо един на всеки шест възрастни. Това значи, че съвсем половината от хората, живеещи в многоизмерна беднотия - 663 милиона - са деца, като най-малките деца поносят най-голямото задължение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР