Основният финансов експерт в партията на Слави Трифонов Има такъв

...
Основният финансов експерт в партията на Слави Трифонов Има такъв
Коментари Харесай

Има такъв народ погна и втори министър, който искаше в кабинета си

Основният финансов специалист в партията на Слави Трифонов " ИТН " (ИТН) и народен представител от 46-ото Народно заседание Любомир Каримански нападна с поредност от обвинявания служебният министър на стопанската система Кирил Петков по време на днешното му чуване в Народното събрание.

Това се случи безусловно няколко часа откакто ръководителят на парламентарната група на партията Тошко Йорданов Асен Василев " ИТН " погна и втори министър, който искаше в кабинета си с компромат от 2013 година, обвинявайки го в кражба на интелектуална благосъстоятелност. По-късно Василев тези изказвания на Има Такъв Народ.

Той излезе с лист хартия, от който прочете няколко въпроса, измежду които правилно ли е, че Асен Василев е в тежък спор на ползи с европейски средства със своята заместник-министърка Виолета Лорер и брачна половинка ѝ  Даниел Лорер , понастоящем консултант на Кирил Петков.

" Вярно ли е, че Виолета Лорер, заместник-министър на финансите сега, дава отговор за Фонда на фондовете, в това число и за такива сходни като този, в чието управление е брачният партньор ", попита още Каримански и продължи:

" Вярно ли е, че Даниел Лорер е притеглен като консултант ваш консултант и му е предоставено да ревизира комерсиалните сдружения от системата на Министерство на стопанската система, както и да структурира нови финансови принадлежности, които в следствие да ръководи? ".
 Кирил Петков разгласи при какви условия би приел да остане в постоянно държавно управление Кирил Петков разгласи при какви условия би приел да остане в постоянно държавно управление
Никой не ми е предложил сходни постове. Това сподели служебният министър на стопанската система Кирил Петков пред публицисти, в отговор на въпрос...

" Тъй като сте войник против корупцията и недопускане на спор на ползи, желая да ви запитвам дали посочените нагоре обстоятелства може ли да се смятат за спор на ползи ", приключи въпроса си той.

Отговорът

" Едно от може би най-ценните неща, които мога да кажа, че аз владея, е самостоятелност. Нямам нито един сътрудник от тези, които споделихте, а ръководя една доста сполучлива компания, която е финансирана с частен капитал. Никога никой не е вложил в нея ", сподели от своя страна министърът.

По думите му точно тази самостоятелност му разрешава да взима ограниченията, които взима, против корупцията. " Нямам бизнес с нито един от тези хора ", безапелационен беше министърът.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР