Основните разработчици на Етериум се подготвят за дългоочакваната актуализация Pectra“,

...
Основните разработчици на Етериум се подготвят за дългоочакваната актуализация Pectra“,
Коментари Харесай

Кога да очакваме следващата голяма актуализация на Етериум

Основните разработчици на Етериум се приготвят за дълго чаканата актуализация „ Pectra “, която е планувана да бъде пусната до края на първото тримесечие на 2025 година

Тази огромна актуализация ще вкара Object Format (EOF) на Етериум виртуална машина (EVM), прилагайки към 11 оферти за усъвършенстване на Етериум (EIP). EOF има за цел да усъвършенства EVM кода благодарение на контейнерна система, отбелязвайки значимо достижение в развиването на Етериум .

Ключова характерност на актуализацията Pectra е PeerDAS, решение за взимане на проби от наличност на данни. PeerDAS употребява съществуващите peer-to-peer съставни елементи на Етериум, с цел да обезпечи дейно разпространяване и наличност на данни, като покачва устойчивостта на мрежата и взема решение проблемите с мащабируемостта.

Разработчиците възнамеряват да заменят абстракцията на сметки EIP-3074 с по-усъвършенствано предложение, EIP-7702, показано от Виталик Бутерин. EIP-7702 ще разреши на външно притежаваните сметки (EOA) да работят като портфейли за смарт контракти по време на транзакции, подобрявайки потребителското преживяване и сигурността.

, се споделя в предлагането .

Тези актуализации имат за цел да усъвършенстват обработката на транзакциите и да подобрят механизмите за консенсус, правейки блокчейна по-здрав и ефикасен.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР