Основните разделителни линии преди изборите са външно положени. Някой се

...
Основните разделителни линии преди изборите са външно положени. Някой се
Коментари Харесай

Отново сме най-верните на поредния Голям брат

" Основните разграничителни линии преди изборите са външно положени. Някой се опита, в подтекста на българската история сполучливо, още веднъж да раздели българите на русофили и русофоби и да паразитира върху това разделяне. Българските политически партии нямат лична идеология, одобряват идеологията на този, който е мощен на деня, говора в геополитическо отношение. Затова измислят такива разграничителни линии, върху които да паразитират като вампири ".
Този коментар направи пред БНР социологът проф. Иво Христов.
Според него тези разделения към този момент вървят в региона на енергетиката.
" Отново сме най-верните на следващия Голям брат. Водещите политически партии, които се обрисуват, ГЕРБ и Политическа партия спорят кой е по-голям католик от папата, т.е. по-голям евроатлантик. Две клики - едната е на старите господари на българския презрян политически хайлайф, а другата е артикул на по-новото време - като два хищника се борят за остатъчния политически " хайлайф " - млад и остарял ", добави проф. Христов.
" България се включва в международните процеси като обект, а не като индивид. Максималното, което българският политически хайлайф се пробва да направи, е да се прилепи колкото може по-близо до дувара, с цел да го подмине вятърът на историята. Политическите ни елити оцеляват, като паразитират върху остатъчния български запас, като гледат да не разгневят външнополитическите ментори, които могат да им създадат живота черен ", разяснява още той.
Прогнозата на социолога е, че изборите на 2 октомври няма да решат нищо и след зимата ще има нови.
" Уморих се да дублирам, че влизаме в италиански сюжет ", разяснява той.
В предаването " 12+3 " проф. Христов разяснява кончината на Михаил Горбачов, пръв и финален президент на Съюз на съветските социалистически републики, като акцентира, че още е рано да се даде справедлива оценка на направеното и ненаправеното от него.
" Колкото повече минава времето, толкоз повече натежават отрицателните оценки. Свободата, която беше дадена, беше в голяма степен туширана от големите провали, които бяха нанесени с рухването на социалистическата система и на Съюз на съветските социалистически републики. Преките и косвени физически, човешки вреди, които народите на Съюз на съветските социалистически републики понесоха, са съвсем сравними към този момент с тези от Втората международна война ", изясни социологът.
БНР style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР