Основните приоритети на служебния кабинет бяха изпълнени. Има още какво

...
Основните приоритети на служебния кабинет бяха изпълнени. Има още какво
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Депутатите продадоха мача за еврото


Основните цели на служебния кабинет бяха изпълнени. Има още какво да се направи обаче. Животът в България е доста безценен и са нужни стъпки в тази посока. Продължаваме по належащите цели, като антикорупционното законодателство и правосъдната промяна, което ще ни помогне и за Шенген. Това съобщи вицепремиерът Атанас Пекaнов в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Със сигурност имаше много проблеми, когато дойдохме на власт. Голяма част от тях ги взехме решение. Имаше закъснение по Плана за възобновяване и резистентност. Оперативните стратегии бяха предвижени и приключени. Интерконекторът с Гърция не беше приключен, ние го направихме. По отношение на газа стъпките, които направихме, способстваха за това цените на газа да са по-ниски. Всички оперативни стратегии бяха утвърдени по времето на служебния кабинет. Да беше работено по тях, само че ние ги завършихме “, регистрира той.

„ Реформите, за които упорства Европейска комисия и би трябвало да създадем са, с цел да живеем в една по-добра страна. Има закони, които би трябвало да приемем, с цел да не загубим 720 млн. евро. Депутатите обаче продадоха мача за еврото. Вече не изпълняваме два критерия, с цел да го въведем “, посочи Пеканов.

Според вицепремиерът би трябвало да има по-задълбочен и логичен спор за еврото. „ Хората са заливани с погрешни данни всеки ден. В Хърватия инфлацията не е на по-високи цени, в сравнение с преди приемането на еврото. Желанието ми е българските жители да не бъдат залъгвани. България принадлежи на ядрото на Европейски Съюз, не на периферията “, посочи.

Той сподели още, че Българска социалистическа партия са тръгнали по една линия на популизма. „ Българска социалистическа партия не пази исконните леви хрумвания на социалистите. Тя би трябвало да се бори за обществените неравенства и приходите на хората, а не това, което виждаме “, счита Пеканов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР