Основните приоритети на Министерството на образованието и науките (МОН) през

...
Основните приоритети на Министерството на образованието и науките (МОН) през
Коментари Харесай

Денков: В момента има плавно нарастване на случаите на COVID-19 в училищата

Основните цели на Министерството на образованието и науките (МОН) през идващите три месеца са три.

Първият е продължаването на образователната година с оптимално присъствено образование и с надзор върху обстановката от позиция на епидемиологичната конюнктура.

Това заяви на брифинг просветният министър Николай Денков.



„ Ситуацията в страната е тревожна. Има опция за преместване на случаи отвън учебните заведения към учебните заведения посредством учителите и децата. Следим всеки ден какво се случва. В момента имаме гладко повишаване на случаите, което към момента не е обезпокоително. Трябва да внимаваме, в случай че има внезапно повишаване, с цел да реагираме оптимално бързо “, съобщи Денков.

„ В момента нашата грижа е какво се случва в обособените учебни заведения с концепцията да се затварят единствено обособени паралелки или випуски “, добави той.

Вторият приоритет на МОН е подготовката на документите, свързани с кандидатстването по европейските планове и стратегии. По думите на Николай Ненков става въпрос за съществени суми.

„ Това, което остава прикрито от обществото, е, че с цел да може да се употребяват тези средства, има да се приготвят хиляди страници документи, които са експертни и по тази причина работата би трябвало да стартира занапред “, разясни просветният министър.

Третият приоритет е подготовката на бюджета за идната година и на обновената тригодишна бюджетна рамка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР