Основните предизвикателства пред ГЕРБ и ЕНП сега са утвърждаването на

...
Основните предизвикателства пред ГЕРБ и ЕНП сега са утвърждаването на
Коментари Харесай

ЕНП започва предизборната си кампания от София

Основните провокации пред ГЕРБ и ЕНП в този момент са одобряването на европейските полезности и превъзмогването на популизма. Като систематични партии през годините доказахме, че стоим близо до хората и решаваме проблемите им. Това съобщи през днешния ден в София зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов на конгрес на групата на ЕНП в Комитета на районите. С тази демонстрация Европейската национална партия, дружно с ГЕРБ, сложиха началото на самодейностите на локално ниво за европейските избори през 2019 година под мотото „ Европа стартира във Вашето село/град/регион “. По думите на Цветан Цветанов този конгрес дава една добра вероятност както за България, по този начин и за мощна и обединена Европа.

„ Силата на систематичните партии е, че организират действителни политики с забележими резултати. Затова ГЕРБ взе участие в редица самодейност на локално и интернационално ниво, с цел да може хората да усетят измененията. През миналия програмен интервал българските общини са имали опцията да аплайват за планове на стойност 3,3 милиарда евро, а за новия интервал средствата са в размер на 3,7 милиарда евро. Това е европейската взаимност на Европа “, безапелационен бе Цветанов и уточни, че подготовката за новата Многогодишна финансова рамка е също едно от главните провокации пред Съюза. „ От основно значение е да запазим кохезионната политика “, означи зам.-председателят на ГЕРБ.

Европейската национална партия /ЕНП/ прави оценка високо работата на държавното управление на премиера Бойко Борисов и парламентарното болшинство към ГЕРБ в Народното събрание, съобщи ръководителят на ЕНП Жозеф Дол.

На срещата Цветанов е срещнал Дол с политическата конюнктура в България и с осъществяването на целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Дол е подчертал, че стабилността в България, която се подсигурява от работата на държавното управление и болшинството, дава спомагателни гаранции за стабилността в целия район на Балканите. Цветан Цветанов е показал, че стремежът на България е с гарантирането на европейските вероятности пред страните от Западните Балкани да се подсигурява още повече сигурността на целия Европейски Съюз и стабилността в района.

Председателят на ЕНП Жозеф Дол и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов са се обединили към извода, че кохезионната политика е от изключителна значимост както за района, по този начин и за целия Европейски Съюз, и са оценили идния през днешния ден конгрес в София на Групата на ЕНП в Комитета на районите като отлична опция за дебатиране на проблемите и провокациите пред обособените райони на Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР