Основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на политически

...
Основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на политически
Коментари Харесай

Възнагражденията на заместник-министрите ще бъдат обвързани с министерската заплата

Основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на политически кабинети ще се дефинират в % от главната месечна заплата на министър. По този метод ще се поддържа избрана подчиненост на възнагражденията.

Основните месечни заплати на заместник-министрите и началниците на кабинети на вицепремиерите ще са 85 на 100 от главната заплата на министър. За шеф на кабинета на министър-председателя месечната заплата ще е 90 на 100 от главната за министър, а началниците на кабинети на министрите ще се разписват против 80 на 100 от главната месечна заплата на министър. В момента министър получава месечно колкото ръководител на парламентарна комисия, вицепремиерската заплата е равна на тази на заместник-парламентарен началник, а министър председателят и ръководителят на Народно събрание са с идентични заплати. 

До момента заплатите на заместник-министри и началници на кабинети не бяха обвързани с министерската. Бяха посочени в таблица, която дефинира в необятни граници минимални и оптимални размери. На процедура се оказваше, че шефове на дирекции в част от ведомствата взимаха по-високи хонорари от тези на заместник-министрите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР