Основните круизни компании избягват черноморските пристанища поради несигурната геополитическа ситуация

...
Основните круизни компании избягват черноморските пристанища поради несигурната геополитическа ситуация
Коментари Харесай

Анексацията на Крим унищожи круизния туризъм в Черно море

Основните круизни компании заобикалят черноморските пристанища заради несигурната геополитическа обстановка след анексирането на Крим от Русия през 2014-а година, оповестява уеб сайтът Portseurope.com, цитирайки източници от българските пристанища, предава БНР.

Само два круизни кораба са посетили българските пристанища през 2017-а година, до момента в който през 2018-а година не е имало никакви визити. Очакванията за лятото на актуалната година са за едвам едно акостиране на круизен транспортен съд.

Сайтът Portseurope.com показва, че 2014-а е била последната мощна година за круизния туризъм в Черно море, като тогава най-голямото българско пристанище Варна е било посетено от 36 круизни кораба с 30 000 туристи на борда. Преди анексирането на Крим от Русия през летните сезони е имало приблизително 25 визити на круизни кораби.
 Русия е изгубила 6% от стопанската система си поради анексацията на Крим
Русия е изгубила 6% от стопанската система си поради анексацията на Крим

5 години след анексацията, икономическото захлаждане и глобите отмиват публичната поддръжка

Първото посещаване на постоянни круизни кораби за 2021-а година в акваторията на Черно море е планувано за пролетта на същата година, когато се чака да дебаркира най-големият частен транспортен съд - The World, разполагащ със 165 жилището на борда. The World е най-голямата частна " жилищна яхта ". Туристите на The World са от към 45 страни, като те де факто живеят на борда, до момента в който корабът пътува, оставайки в множеството пристанища по няколко дни. Някои от тях избират да живеят на борда непрекъснато, до момента в който други посещават The Wolrd от време на време през цялата година.

През сегашния месец Европейският съюз, Съединените щати и Канада постановиха спомагателни наказания, с цел да санкционират Русия за офанзивата през ноември 2018-а година на три кораба от флота на Украйна в Керченския пролив, свързващ Черно и Азовско море, в допълнение към глобите преди този момент предвид на анексирането на Крим и предвид на присъединяване на Русия в спора в Източна Украйна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР