„Основната заплаха за нашето общество в момента е голямата временна

...
„Основната заплаха за нашето общество в момента е голямата временна
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Заплаха за нашето общество в момента е голямата временна нетрудоспособност

„ Основната опасност за нашето общество сега е огромната краткотрайна неработоспособност. Част от хората ще би трябвало да си бъдат у дома. Те няма да са доста заболели, само че няма да са на работа. Трябва да се създадат графици и обособени екипи в предприятията, би трябвало да има взаимозаменяемост, в случай че не искаш да ти спре предприятието. Това, с изключение на имунизацията, е най-важното в момента”, сподели още той.

По думите му Омикрон се популяризира доста по-бързо от предходните варианти Делта и Бета. Хоспитализираните и умрелите обаче са доста по-малко. Той цитира данни от Южноафриканската република, където Омикрон беше регистриран за първи път през предходната година.

Кантарджиев е безапелационен, че хората със признаци на ковид би трябвало да си останат у дома. „ Заразените не би трябвало да вървят на работа. Ако някого го нервира гърлото или има хрема и кихане, дано си остане вкъщи”, разяснява той.

„ За страдание, при Омикрон има пет пъти по-голяма възможност да го прекараш повторно. Който е боледувал преди повече от 4-5 месеца – дано се имунизира. Притеснява ме и това, че не знаем при Омикрон какво се случва с така наречен „ късен COVID”. Не е ясно и какъв брой ще трае имунитетът след този вид на коронавируса”, уточни още Кантарджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР