Основната задача е БСП да присъства във всяка една община.

...
Основната задача е БСП да присъства във всяка една община.
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Общината не е фирма, тя е дом

Основната задача е Българска социалистическа партия да участва във всяка една община. Да върнем Българска социалистическа партия на картата на локалната власт. Това съобщи пред Дарик радио зам.-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия и началник на предизборния щаб на левицата Кирил Добрев. Той напомни, че на изборите през 2015 година Българска социалистическа партия е отчела най-ниските резултати след началото на прехода - под 400 кмета и към 800 общински съветника. Днес задачата е да имаме 1250 съветника и да удвоим кметовете, изясни Добрев.
Социалистът уточни някои от регионалните градовете, където чака Българска социалистическа партия да е измежду спечелилите - Перник, Русе, Ямбол, Велико Търново, Смолян и други Той акцентира, че усилената работа през последните 3 години за построяването на млади фрагменти ще даде резултат на идните избори. Добрев даде и образец с претендента на Българска социалистическа партия в Септември - Петя Цанкова като заслужен претендент за кмет от левицата. Кметът на града, повдигнат от ГЕРБ, беше задържан, упрекнат за злоупотреби за 12 милиона лв., през вчерашния ден КОНПИ му наложи запор за имущество за 9 милиона и той още веднъж е претендент на ГЕРБ. Нашето момиче изнесе цялата борба против него в последните 4 години. Свалям й шапка, тъй като прояви храброст, сподели Добрев. Той изясни, че тя е един от дребното хора, която излиза с лицето си и се бори с този мафиотски модел. " ГЕРБ го издигат още веднъж. А тази млада жена се е борила в 2 общински съвета с него и през днешния ден застава на борба с този модел на ръководство на българските общини, добави социалистът.
По тематиката за ограничението на мандатността в Народното събрание и в партията, Добрев разяснява, че предходните управления са спрели развиването в партията на нови фрагменти. Когато самичък не усещаш, че е пристигнало време, когато създаваш неприятен имидж на организацията, а и не правиш стъпка настрана, би трябвало да се вкарат такива механизми. Пример е за това е и Варна, сподели Кирил Добрев. Той изясни,че тази мярка ще сработи в този момент и след локалните избори, когато стартират вътрешните избори в партията.
След опита на Българска социалистическа партия да вкара нови лица, животът в партията ще се промени. Обновлението следва в новата отчетно-изборна акция. Това е задачата, която съм имал през всички години в Българска социалистическа партия, съобщи Добрев.
Относно борбата за кмет на София, социалистът разяснява, че възможна победа в столицата ще даде друг отзив в цялата страна. Ако нещо може да промени България, това е София, сподели той.
Като ръководител на предизборния щаб мисля, че би трябвало да създадем спокойна акция, в която да протегнем ръка към българския гласоподавател, съобщи Добрев. Той изясни и концепциите на левицата за тези избори. Общината не е компания, тя е дом. Стремим към по-добро опазване на здравето и обучение, транспарантни публични поръчки. Ако желаеме да променим системата, би трябвало да загърбим страха, приключи Кирил Добрев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР