Основната цел на протеста не е постигната, а кадровите рокади

...
Основната цел на протеста не е постигната, а кадровите рокади
Коментари Харесай

Протестът продължава - основната цел не е постигната

Основната цел на митинга не е реализирана, а кадровите рокади са искрата, която ще взриви гражданското неодобрение. Така разясняват протестиращите в столицата жители промените на министри в кабинета „ Борисов 3”. Те за 15-та поредна вечер се събират в „ триъгълника на властта”, с цел да насочат апели за оставката на премиера Бойко Борисов и цялото държавно управление, както и на основния прокурор Иван Гешев.

Мястото на демонстрацията още веднъж е пред постройката на президентството. Все още хората се събират към фонтана. Обстановката в региона е спокойна. Има полицейско наличие.

Протестиращите са разочаровани от обстоятелството, че двуседмичните им демонстрации са довели до тези резултати – кадрови рокади. Те разясняват, че главната цел на митинга не е изпълнена – оставката на цялото държавно управление и основния прокурор. Хората са безапелационни, че ще не престават да показват недоволството си против ръководещите и се надяват, че ще запазят гражданската воля за същински промени в страната.

Протестиращите остават твърди в решимостта си да смъкват държавното управление от власт и упорстват за спазването на правила, права и полезности. Младите хора на площада декларират, че няма да се уморят да стачкуват против "политическото надменност ".

"Първо са цялостни нелепости, второ – никой не утвърждава, това са смехории. Преоблякъл се Илия, отново в тия. Това води до същото, до което докара пребиването на момчетата по време на митингите. Това кара тълпата да озверее, тъй като такива рокади са толкоз ниско равнище, че няма по какъв начин да заблудят протестиращите. Хората ясно го споделиха, само че очевидно не са ясно чути. Избори, мажоритарни, електронно гласоподаване – и Бойко, довиждане. Това, което се случва в България, минава всевъзможни граници на здравия разсъдък, на търпимостта. Това е нещастието на това ръководство в действителност към този момент на този стадий ", разяснява пред БНР един от протестиращите.

Фактът, че Бойко Борисов остава министър председател, а сменя единствено някои министри, провокира проливен дъжд от отрицателни реакции и измежду протестиращите, и на опозицията в Народното събрание. Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова това е реплика на промени. „ Заявката на Борисов да остане във властта ще провокира мощен отговор на митинга тази вечер”, разяснява пред БНР един от уредниците му - проф. Велислав Минеков. По думите му промяната на пешките щяла да получи отговарящ отговор от протестиращите.

Възвание във Facebook разгласява и водачът на „ БОЕЦ” Георги Георгиев, който приканва другите типове митинги да се обединят, с цел да не се изтощят протестиращите.

"БОЕЦ сме всеки ден на площадите дружно с десетки хиляди непримирими.
Обръщам се към всички вас и ще бъде къс. Имаме исторически късмет да съборим наглите, дебелите и мутрите. Сега зависи от нас самите и ние сме си най-големите врагове. Това не е предизборна акция и съревнование кой ще събори мутрата и ще е най-големият "герой ". Сега борбата е да отстраним мафията от властта, след това ще е борбата за властта. Това са митингите на жителите и в случай че желаеме да стигнем до триумф, а имам вяра, че това е нашата цел, то имаме пред себе си историческият опит, който ни споделя, че не би трябвало да повтаряме грешките си. Опитът ни споделя, че не е по силите на никой, бидейки самичък човек, или организация да завоюва тази борба. Нужна е консолидация на силите и силата в един съдбоносен удар ", написа Георгиев в обществената мрежа и даде обещание, че ще се свърже с всички организации и групи хора, които предизвикват сега митинги за основаването на общ щаб "ОСТАВКА " и общи, координирани дейности, включващи систематизиране на задания и организация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР