Основната цел на картата за висшето образование беше да очертае

...
Основната цел на картата за висшето образование беше да очертае
Коментари Харесай

Денков: Основната цел на картата за висшето образование беше да очертае къде са дисбалансите в системата

Основната цел на картата за висшето обучение беше да очертае къде са несъответствията в системата на висшето обучение, те бяха доста ясно обрисувани и има потребност да бъдат преодолени. Това съобщи министърът на образованието и науката акад. на съвещанието на парламентарната просветителна комисия, на което бяха прегледани текстове от законопроекта за изменение и допълнение на Закона за висшето обучение, импортиран от Министерския съвет на 18 януари 2022 г. 

Крайното решение за разкриване или неоткриване на висши учебни заведения и факултети постоянно е в Народното събрание, сподели министър Денков. Смятам, че има задоволително защитни и контролни механизми в това отношение, само че въпреки това - политиката във висшето обучение се образува от Министерския съвет и той би трябвало да има задоволително независимост, с цел да може да реагира на сегашната обстановка, означи просветителният министър.

Заместник-председателят на просветителната комисия Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 от ГЕРБ- сподели, че неговото мнение е, че картата на висшето обучение е национална и студентите са пълнолетни, могат да пътуват и да живеят на друго място, и салдото би трябвало да се търси в границите на националната карта. Трябва да приказваме за районна специализация и това би трябвало да е преобладаващото районно измерение в картата на висшето обучение. Откриването на нови професионални посоки не е решение на Народното събрание, добави Вълчев.

Разбирам причините на Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 и не считам, че във всеки район би трябвало да се откриват всички професионални посоки, сподели министър и посочи, че в никакъв случай не е изказвал такава теза. " Това, което считам обаче, несъмнено е, че би трябвало да има районна специализация, само че също по този начин, че и всички съществени професионални посоки, които зареждат районите с фрагменти - като педагози и администрация, би трябвало да бъдат в съответния район. Част от демографския ни проблем е обвързван с неналичието на съответното обучение и в нашата Стратегия за развиване на висшето обучение се допуска, че висшите учебни заведения са стълбовете за развиване на районите. И аз ги преглеждам като такива ", съобщи министър, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР