Основната роказа е смяната на изпълнителния директор Михаил Кумчев, става

...
Основната роказа е смяната на изпълнителния директор Михаил Кумчев, става
Коментари Харесай

Нинова прави нови рокади в ДКК. Някои от кадрите на БСП са повишени

Основната роказа е промяната на изпълнителния шеф Михаил Кумчев, излиза наяве от инспекция на bTV. Той обаче остава част от Съвета на шефовете. На негово място с решение на Съвета на шефовете е определена Смиляна Николова Нитова - Кръстева, която до този миг също е била част от борда.

Повишен е Ивайло Лилов, който от елементарен член на борда става дружно със Нитова - Кръстева и Таня Митова представител на ДКК Промените към момента не са вписани от Търговския указател, защото не е показана декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов контракт в компанията.

През октомври предходната година стана ясно, че ДКК ще претърпи следващи промени, откакто държавното кормило се пое от нова партийна настройка. Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова реши да направи рокади в Държавната консолидационна компания, под чиято шапка са редица крупни държавни сдружения като да вземем за пример ВЗМ “Сопот” и “Монтажи”. Сменено бе цялото управление, назначено от служебното държавно управление. Сменена бе изпълнителната директорка Ван Караганева, Чавдар Христозов, Венцислав Димитров, Росица Бачева-Цветанова и Борислава Пенева.

Нинова уточни, че Караганева сама подала оставка, а след това вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия решила да промени управническия състав напълно. Мотивът - да се усъвършенства работата на държавните сдружения. Нинова решила, че има потребност от напълно нов състав на борда.

Не е ясно какво постанова рокадите сега.

В управата обаче тогава влязоха партийни деятели на Българска социалистическа партия. Не беше ясно за какво лидерката на левицата реши да смени цялото управление на ДКК с партийни фрагменти. Припомняме обаче, че Смиляна Нитова - Кръстева, която стана зам.-председател на ДКК, а в този момент шеф, е някогашен народен представител на Българска социалистическа партия от 42-тото Народно събрание. Кумчев пък, който бе намален е фамилно обвързван с Българска социалистическа партия - баша му дълги години е народен представител на левицата. Ивайло ЛИлов пък е регионален ръководител на Българска социалистическа партия във Враца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР