Основната реконструкция на стадион Тодор Диев започна днес. Две години

...
Основната реконструкция на стадион Тодор Диев започна днес. Две години
Коментари Харесай

Стадион Тодор Диев става футболно бижу със 7.5 милиона, стро...

Основната реорганизация на стадион " Тодор Диев " стартира през днешния ден. Две години след подписването на концесионния контракт бе даден стартът на строитерните действия. Кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на регион Южен Костадин Язов, шефът на дирекция спорт и юношески действия към Община Пловдив Петър Зехтински и президентът на Спартак Динко Миленчев участваха на церемонията.

Здравко Димитров и сътрудниците му бяха осведомени с всички елементи по реконструкцията на оборудването. Показани бяха и седалките, които ще бъдат инсталирани.

Динко Миленчев благодари на община Пловдив за съдействието по документите и увери кмета, че скоро Пловдив ще има ново спортно украшение.



Кметът пожела безпроблемни строителни действия на компанията " Анверс конструкт ", която стартира с първия стадий - действия по актуалната естрада на стойност 220 000 лв., които би трябвало да бъдат приключени до края на 2021 година

В началото на идната година ще продължи работата по тази естрада и ще стартира построяването на новата северна естрада. Целостната реконстрикция на стадион " Тодор Диев " ще е на стойност 7,5 милиона лв..

Ето и елементи за стадиона:

Стадион " Тодор Диев " ще разполага с 8200 седящи места със сгъваеми сини и бели седалки.

Разпределението ще е както следва:

Сектор А (сегашната естрада 3300 места, като тук са планувани ВИП зона 1 с 13 места, ВИП зона 2 с 25 места, 40 места за публицисти.

Предвидена е зона за хора с увреждания - 5 места, които са ситуирани в северозападната част на трибуната.

Сектор Б (от страната на ул. " Кичево " 800 места, 300 от които са планувани за бранш за гостуващи почитатели, обособен с плексигласова бариера.

Сектор В (от страната на ул. " Македния " 3950 места, планувани са 5 броя места за хора в инвалидни колички в югоизточната част и 5 броя в централната част на трибуната.

80% от всички места ще бъдат покрити, като сегашната козирка ще бъде непокътната, само че ще бъде построена и нова от двете страни на Сектор А.

Сектор Б и В също ще бъдат на 80% покрити.

Предвижда се построяването на висок клас LED осветяване, отговарящо за HD лъчение. Електронното табло ще е от най-ново потомство, позволяващо лъчение на видео повторения. Предвидени са 6 входа, като е самостоятелен обособен вход за гостуващи почитатели. Всички входове ще бъдат оборудвани с турникетна система.

Ще бъде построено и видеонаблюдение, обхващащо всички входове и седящи места, както и зоната към стадиона. Предвидени 150 паркоместа +100 на мястото на двата изкуствени терена в първичния план.

Журналистите ще употребяват всички улеснения за работа, ще бъде построена и специфична зона за конференции по условие на БФС и ФИФА. Изцяло ще бъдат актуализирани съблекалните под сегашната естрада, като се планува лекарски кабинет и кабинет за допинг надзор.

Ще бъде построен и музей, в който да се съхранява и излага историята на Спартак Пловдив. Теренът ще бъде напълно осъвременен с нова поливна система.

До края на 2021 година ще се влагат 220 000 лв. в реорганизация на сегашната естрада, при започване на 2022 година ще се продължи с дейностите по тази естрада, както и ще се стартира създаване на бранш Б (от страната на ул. Кичево). Инвестицията е на стойност 7,5 млн. лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР