Основната пътна връзка на квартала бе напълно обновена като ремонтните

...
Основната пътна връзка на квартала бе напълно обновена като ремонтните
Коментари Харесай

Приключи работата по рехабилитацията на улица „Освобождение“ в кв. „Тева“

Основната пътна връзка на квартала бе изцяло актуализирана като ремонтните действия включваха замяна на водопровода, ремонт и създаване на тротоари и преасфалтиране.

Освен това осветлението в сектора се подменя с нови LED лампи, построена е и велоалея, която ще бъде в допълнение обезопасена. През миналата седмица бе сменена и светофарната уредба на кръстовището на бул. „ Юрий Гагарин “ и ул. „ Освобождение “ в кв. „ Тева “. Всички остарели лампови секции – пешеходните и тези, които контролират придвижването на коли са сменени с нови светодиодни. Монтирани са и обособени секции за придвижването на велосипедисти по двете велоалеи.
Обновяването на улицата с дължина към 1500 м. възлиза на 2 437 066 лева Ремонтът на правата бе очакван във връзка със положението на пътната настилка, което бе неприятно заради непрекъснатото разкопаване вследствие на течове от съществуващия остарял тръбопровод. Нарушено бе отводняването на улицата от повърхностни води. Това водеше до задържането на вода по пътното платно и в допълнение разрушение на пътната настилка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР