Основната опозиционна партия в Индия - Индийският национален конгрес (ИНК)

...
Основната опозиционна партия в Индия - Индийският национален конгрес (ИНК)
Коментари Харесай

Скандал в Индия заради износа на ваксини

Основната опозиционна партия в Индия - Индийският народен конгрес (ИНК) възнегодува през днешния ден против това, че държавното управление на премиера Нарендра Моди е изнесло близо два пъти повече дози ваксини против COVID-19, в сравнение с са сложени в страната, макар растежа на инфекциите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Индия, която е най-големият в света производител на ваксини, е подарила или продала 59 милиона дози ваксини против COVID-19 лично произвеждане по отношение на 33 милиона дози, разпределени измежду популацията на страната от началото на имунизационната акция в средата на януари.

Докато някои богати страни като Съединени американски щати са упреквани във имунизационен шовинизъм, Индия е хвалена по света за изпращането на ваксини на 71 страни, най-много от препарата на " АстраЗенека ", както и известни количества от имунизацията, която е нейна лична разработка, " Бхарат Биотех ".

Много индийци обаче в този момент желаят държавното управление да направи имунизациите налични за повече хора в страната, вместо единствено за възрастните и за тези над 45-годишна възраст със болести.

" Приоритет за държавното управление на Моди не е страната ни, а непознати страни ", написа в tуитър ИНК, употребявайки хаштага #IndiaNeedsMoreVaccines (#Индия се нуждае от повече ваксини) и упрекна премиера, че се концентрира върху пиара, повече от колкото върху хората.

" Темпът на имунизация в обособените щати е муден поради централизацията в разпределянето на имунизациите ", добавя ИНК.

Здравният министър Харш Вардан съобщи пред Народното събрание, че имунизациите не се изнасят за сметка на хората в Индия, и че се поддържа баланс.

Индия възнамерява до август да имунизира 300 милиона души от цялото си население от 1,35 милиарда души.

Страната записва 24 492 нови случая на ковид през последните 24 часа, като за шесто следващо денонощие броят на новозаразените надвишава 20 хиляди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР