Основната икономическа зависимост на България от войната, която Русия поведе

...
Основната икономическа зависимост на България от войната, която Русия поведе
Коментари Харесай

Туризмът ни отдавна не разчита на руснаци: Лорер

Основната икономическа взаимозависимост на България от войната, която Русия поведе в Украйна и наложените икономическа наказания, е вносът на нефт и природен газ. Това изясни пред Нова телевизия министърът на нововъведенията Даниел Лорер.

Потокът на съветските туристи от дълго време не е най-значимият за българския туризъм - нито летен, нито зимен, безапелационен бе министърът. Според него съветските туристи елементарно могат да бъдат заместени с такива от други страни. Още повече, че даже и след края на войната, руснаците мъчно ще са платежоспособни туристи, обясни Лорер.

Въпреки че имаме извънредно разнородна коалиция, която допреди два месеца в българския политически живот беше немислима, тази четворна коалиция сполучливо преодолява трудности след трудности, разяснява в предаването „ Здравей, България” Даниел Лорер.

„ Настоящата война на Русия против Украйна е извънредно предизвикателство за сътрудниците от Българска социалистическа партия. За нашите сътрудници от Българска социалистическа партия тази война с Украйна форсира по-скоро тяхната интеграция към актуалния европейски живот и това е отлично. Поради това обединението върви сполучливо напред”, добави той.

„ Когато до нас има война - това безспорно трансформира всички проекти на света. В оптимистичния сюжет - войната свършва до месец, след което стартира интензивно възобновяване, както се случи след Коронавирус рецесията. В другия - войната се протака и ние като общество би трябвало да сме подготвени да бъдем всички дружно - и ръководещи, и опозицията да работим за стабилността”, разяснява Лорер.

Край на войната обаче не може да има без смяна в Кремъл, уверен е българският министър. Той изрази вяра, че глобите против Русия бързо ще извърнат публичното мнение в страната против Владимир Путин и бързо ще стигнат и до най-близкото му обграждане, което да изиска смяна.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР