Основната и най-ценна съставка на доматите - ликопена /каротиноид със

...
Основната и най-ценна съставка на доматите - ликопена /каротиноид със
Коментари Харесай

Доматите се ядат само по два начина

Основната и най-ценна съставна част на доматите - ликопена /каротиноид със мощно изразени антиоксидантни свойства/, усилва действието си...

Основната и най-ценна съставна част на доматите - ликопена /каротиноид със мощно изразени антиоксидантни свойства/, усилва действието си когато бъде употребяван след термична обработка и прибавяне на масло. Това отбелязва консуматор на китайската платформа Sohu в специфична публикация за това по какъв начин би трябвало да се ядат доматите, тъй че да са оптимално потребни, написа ТАСС.

Той означи, че доматите съдържат витамините С и Е и антиоксиданти, усъвършенстват положението на кожата и предотвратяват развиването на някои типове рак.

„ Много хора избират да ядат доматите сурови с вярата, че по този начин получават оптималното количество витамин С от зеленчука. Всъщност пресните зеленчуци не постоянно са източник на хранителни субстанции, и това изключително важи за доматите “, изяснява блогърът.

Антиоксидантните свойства на ликопена в доматите могат да бъдат усъвършенствани посредством термична обработка и прибавяне на масло , прибавя още мъжът.

„ Витамин С обичайно се унищожава по време на термичната обработка, само че това не понижава хранителната стойност на домата “, се споделя в публикацията.

Второто предписание при потреблението на домати е да не се отстранява кожицата им, защото тя съдържа голям брой потребни субстанции.

В същото време създателят на публикацията предизвестява, че д оматите не би трябвало да се ядат на гладно.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР