Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА заяви във вторник, че ще

...
Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА заяви във вторник, че ще
Коментари Харесай

СИРИЗА бойкотира гласуванията в гръцкия парламент до изборите

Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА съобщи във вторник, че ще се въздържи от всевъзможни парламентарни гласувания до провеждането на национални избори в символ на митинг против метода, по който консервативното държавно управление работи във връзка с абсурда с подслушването на телефони, предава Ройтерс.

Алексис Ципрас, водачът на лявата партия, разгласи решението си дни откакто министър председателят Кириакос Мицотакис в Народното събрание по случая, който към момента се проверява от прокуратурата.

" Отсега нататък ще се въздържаме от каквото и да е гласоподаване в Народното събрание ", сподели Ципрас пред кореспонденти, като прикани опозиционните партии и синдикатите да подхващат дейности и добави, че вотът на доверие в този момент зависи от гръцкия народ.

Мицотакис отхвърли да е забъркан в тази ситуация и сподели, че избори ще се проведат напролет. То й управлява 156 депутати в 300-местната камара , тъй че не се чака ходът на Сириза да засегне законодателната самодейност на държавното управление.

получи публичност през август предходната година, когато водачът на социалистите сподели, че гръцката разследваща работа EYP е подслушвала диалозите му през 2021 година

СИРИЗА внесе предлагането за избор на съмнение против държавното управление предходната седмица и Ципрас, министър-председател от 2015 до 2019 година, сподели пред Народното събрание, че подслушването е засегнало политици, публицисти и чиновници по сигурността .

Във вторник Ципрас сподели, че Мицотакис не е съумял да даде отговори в Народното събрание по въпроса и че лявата съпротива няма да легализира работата на " паднало " държавно управление .

Правителството от своя страна упрекна СИРИЗА в " изнудване ", до момента в който социалистическата партия ПАСОК, третата по величина група в гръцкия парламент, съобщи, че позицията на СИРИЗА е безотговорна.
 Гърците още веднъж желаят Нова народна власт и Мицотакис на власт
Гърците още веднъж желаят Нова народна власт и Мицотакис на власт

Проучване преди парламентарните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР