Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА реагира днес на включването на

...
Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА реагира днес на включването на
Коментари Харесай

СИРИЗА реагира на присъствието на боец от Азов в телеконференцията със Зеленски


Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА реагира през днешния ден на включването на украинец, който съобщи, че е войник от крайнодесния батальон " Азов ", по време на обръщението на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога пред гръцкия парламент посредством телеконферентна връзка, оповестява в. " Катимерини ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3901
" Днес слушахме с почитание и взаимност демократично определения президент на Украйна господин Зеленски, който се съпротивлява на съветската инвазия в Украйна и към който показваме поддръжката си ", сподели Олга Геровасили, секретар на парламентарната група на СИРИЗА.

" Извън това обаче е недопустимо, че през днешния ден дружно с президента Зеленски член на батальона " Азов " също се обърна към гръцкия парламент ", сподели тя, добавяйки, че нейната партия е поискала пояснения от ръководителя на Народното събрание Костас Тасулас и дали той е бил осведомен от наличието на боеца.

" Защото мисля, че това беше огромна неточност ", добави тя.

Въпросният войник се появи след първата част от обръщението на Зеленски, който прикани Атина за поддръжка, базирайки се на историческите връзки на двете страни. Мъжът се показа като Михаил, етнически грък, воюващ в Мариупол.

" Дядо ми се е борил във Втората международна война против нацистите. Той е бил раняван три пъти. Роден съм в Мариупол и вземам участие в защитата на града от съветските нацисти. Няма да приказвам за компликациите, които имаме в защитата, участвайки в украинската защита посредством батальона " Азов ". Това е моят дълг към моя град, дългът ми като човек и би трябвало да приказвам за пагубните условия, в които се намира гръцкият Мариупол “, сподели той пред Народното събрание.

Речта му беше последвана от къс роман на различен украинец от гръцки генезис, който води война в Одеса, показва изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР