„Основната функция на Народното събрание е да приема закони. Текущото

...
„Основната функция на Народното събрание е да приема закони. Текущото
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Текущото НС ще е вероятно първото, което за два месеца няма да приеме нито един закон

„ Основната функционалност на Народното събрание е да приема закони. Текущото такова ще е евентуално първото, което за два месеца няма да одобри нито един закон. Българското общество не можа да доближи едно равнище на взаимност. Всички сме сами по себе си и гледаме да реализираме задачите си. Сърдим се един на различен, както и на държавата”. Това съобщи пред Нова тв декана на Юридическия факултет на СУ Даниел Вълчев.

Според него законите са нещата, които в действителност интересуват хората.

„ Партийните елите знаят, че хората не са лоялни в своя избор на партии и това е причина да разчитат на твърдите си ядра. Това постанова едно говорене, което да задоволи точно този електорат”, прибавя Вълчев.

„ Това е обикновено и го има в целия либерален свят. Нашият балкански манталитет обаче прибавя една спомагателна окосменост на тази работа”, сподели той.

„ Аз не виждам рационална причина да няма държавно управление. Има благоприятни условия за болшинства във всевъзможни направления. Дори и за организациите, които революционно влязоха в Народното събрание”, счита Вълчев.

Запитан за възможната нова партия на министрите Петков и Василев, Вълчев изрази мнение, че икономическият Кирил Петков не е „ десен човек”.

Той разяснява и тематиката към Петър Илиев и обвиняванията против него.

„ Аз не го познавам доста, тъй като той не е в моята катедра. Той постоянно е с доста високи оценки измежду мнението на студентите. Говорих с него и той ми донесе своята книга. В нея има 618 страници”, изясни Вълчев.

„ Аз не съм криминалист. Софийският университет бе упрекнат, че има някакво преписване и никой не е взел ограничения от 2015 година Надявам всички схванаха, че това не е по този начин. Към оня миг никой не бе пуснал сигнал по отношение на това. Веднага, когато подобен бе подаден нашата етична комисия се зае с него. Въпросът ще бъде изяснен”, сподели Вълчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР