Основната част от археологическите разкопки по трасето на магистрала Струма“

...
Основната част от археологическите разкопки по трасето на магистрала Струма“
Коментари Харесай

Разкопките на „Струма“ могат да се преместят

Основната част от археологическите разкопки по трасето на автомагистрала „ Струма “ могат да се реалокират. Това е заключила комисията към дирекция ”Инспекторат за запазване на културното завещание ”, заяви ръководителят на екипа доцент Здравко Димитров от НАИМ.
" Останките от откритата гробница и баня могат да бъдат преместени. Откритата черква ще бъде непокътната на място и реставрирана. След това на място може да се построи музей навън, край самата автомагистрала. При този вид не е належащо пренасяне на трасето на автомагистрала " Струма ". Предстоят още инспекции от специалисти и от други ведомства, а по-късно ще се пристъпи към изследване на горната част на терена. Това е общото мнение, което се чака да бъде взето ", добави Димитров.

Днес от 18.30 часа кметът на Благоевград Атанас Камбитов провежда полемика, на която ще бъдат разисквани вероятните разновидности за опазване на археологическите находки на място край село Покровник.

Целта на полемиката е да бъде чуто мнението на оптимален брой поданици на общината и да се построи една обща за Благоевград позиция, преди срещата с премиера Бойко Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР