Основна тема на срещата беше енергийната криза, разтърсила цял свят Служебният

...
Основна тема на срещата беше енергийната криза, разтърсила цял свят
Служебният
Коментари Харесай

България ще помага на РСМ с ток за зимата

Основна тематика на срещата беше енергийната рецесия, раздрусала целия свят

Служебният министър-председател на България Гълъб Донев организира диалог " на четири очи " с македонския си сътрудник Димитър Ковачевски, последван от разширена среща на двете делегации. След нея те дадоха брифинг пред медиите за двустранните връзки и съответните задания, по които ще си спомагат. 

" Основната тематика, по която разговаряхме с премиера Донев и неговата делегация, беше енергийната рецесия, която раздруса всички стопански системи по света. Ако преди две години се борехме с пандемията от COVID-19, която блокира света, и с дефицита на ваксини, в този момент се борим с дефицита на електричество и скъпи енергоносители, които носят огромни проблеми както за жителите, по този начин и за бизнеса ", уточни Димитър Ковачевски. 

" Преди две години нямахме ваксини, в този момент нямаме ток. Заедно с България ще се обединим да намерим решение за доставяне с електрическа енергия. Договорихме се до сряда да формираме работна група с присъединяване на министерствата на стопанската система и енергетиката на районен съд Македония и България, която да разиска техническите благоприятни условия за доставка на електричество ", сподели македонският министър председател. 

" Разговаряхме за количествата ток, които са ни нужни ", заяви Ковачевски. Той посочи, че в хода на диалозите двамата са разискали техническите параметри, потенциалите и преноса, както и цените на тока.

" Днес при диалозите, които организирахме, двамата потвърдихме още веднъж положителната оценка за основаните предпоставки за развиване на разговора сред нашите две страни и това, че ще работим поредно за задълбочаване на градивното съдействие във всички области от съвместен интерес, като ще се стремим да обхванем и всички области, които включва Договорът за добросъседство и съдействие сред България и районен съд Македония ", сподели от своя страна и служебният министър председател Гълъб Донев. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР