Основен извод от последната социология са: по-голяма симпатия към правителството

...
Основен извод от последната социология са: по-голяма симпатия към правителството
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ПП постига по-голяма симпатия, мобилизира електората си

Основен извод от последната социология са: по-голяма благосклонност към държавното управление на Петков и готовност на последователите на Политическа партия. Тоест, резултатът от дефекта. Така социологът Първан Симеонов разяснява в ефира на Би Ти Ви публичните настройки в последното социологическо изследване на „ Галъп “.

Беше спрян естественият развой на ерозия. Така Политическа партия получиха два бонуса – опция да се консолидират, и да върнат предходния диалог там, където им е комфортно, добави той.

Според Симеонов в обществото има поляризация, има разграничено общество. Това е добре и за двете страни – и за ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане, само че и за синя София, която също се активизира. В тази обстановка болшинството желае да се опитва държавно управление с този мандат – надвива мнението това да стане с мандат на Политическа партия.

Що се отнася до това дали в този миг имаме махалото или тренд за Политическа партия - ще го забележим през есента. ГЕРБ пък следва интерпретацията – обществото следва мощния. Ситуацията обаче показна, че пораства поддръжката за държавно управление на Политическа партия още веднъж, а не да се върви на нови избори, тъй като хората не виждат ясна опция какво ще последва след тях, изясни социологът.

Винаги би трябвало да се тормозим за интензивността на бъдещи избори. Може би на тях да излязат най-мобилизираните електорати и този Възраждане е един от тях. Но те може да изгубят електорат, тъй като се долепиха до ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и да завоюват поради проблема с Македония, разсъждава Симеонов.

Запитан дали Политическа партия има мобилизиран електорат, той бе сбит: Всичко може, според от интерпретацията – тези се провалиха, или станаха жертва. Политическа партия активизират електората на синя София, само че не могат да приказват на България доста добре. От друга страна поляризацията от последните дни по-трудно може да направи да се сформира държавно управление след изборите. Как ще се вършат болшинства след вота е въпросът. Засега се обрисува един евроатлантически вектор и това е шансът на Борисов. Войната извади от изолираност ГЕРБ и Движение за права и свободи, уточни на финала на диалога Първан Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР