Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че нито той, нито

...
Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че нито той, нито
Коментари Харесай

Илон Мъск: Бил Гейтс е тъпак, няма да се ваксинирам

Основателят на SpaceX Илон Мъск съобщи, че нито той, нито фамилията му, ще си слагат ваксина против Covid-19, даже тя да е елементарно налична. Темата за ковид бе главната, по която говореше 49-годишният милиардер в подкаста  " Sway " на Ню Йорк Таймс.

" Нито аз съм изложен на риск, нито децата ми ", обясни Мъск пред водещата Кара Суишър. 

Главният изпълнителен шеф на Tesla разгласи карантинните ограничения в Съединени американски щати като " обстановка без печеливши, която намали вярата ми в човечеството ". Преди време той  ги назова " неетични " и ги съпостави с поставяне под домакински арест.

Мерките срещу Covid-19 не бяха изключително строги в Щатите, но в един миг доведоха до временно затваряне на фабрики с голям брой служащи. Фабриката на Tesla в Съединени американски щати също трябваше да прекрати работа, което вбеси Мъск. Според него това, което е трябвало да се направи, е всеки рисков жител да бъде подложен под самостоятелна карантина.

От подкаста " Sway " разясниха, че точно поради неспазване на ограниченията в Съединени американски щати са умряли хиляди.  " В последна сметки всички умират ", отвърна Мъск. 

Той посочи, че SpaceX " не е преставала да работи и за ден " през цялата пандемия.  " Имахме позволение, тъй като вършихме работа, обвързвана с националната ни сигурност. Изпратихме астронавти до галактическата станция и назад ", посочи Мъск. SpaceX е и един от най-важните снабдители на ракети за задачите по изстрелване на шпионски и информационни спътници на Пентагона.

Мъск атакува и Бил Гейтс (през юли в изявление за CNBC основателят на Microsoft съобщи, че Мъск не знае доста за имунизациите и че се надява ръководителят на SpaceX " да не се бърка в области, от които не схваща доста " ). 

" Гейтс сподели нещо за мен, без да знае какво върша. Добре бе, дръвник, ние в действителност вършим съоръжение за CureVac, тази компания за ваксини, в която си вложил самия ти ", съобщи Мъск.

Последният огромен план на Илон Мъск също е обвързван с медицината. Става дума за компанията Neuralink, която възнамерява да слага чипове в мозъка на хора, с цел да усъвършенства умствените им благоприятни условия, съчетавайки ги със качествата на изкуствения разсъдък.

Според Мъск сливането сред човек и компютър ще ни избави като тип.

 

Междувременно стана известно, че Фондация " Бил и Мелинда Гейтс "  е сключила съглашения с 16 фармацевтични компании за подкрепяне на производството на коронавирусна ваксина, когато бъде създадена. Това заяви самият Бил Гейтс по време на форум в Организация на обединените нации за достъпа до ваксини.

" Единственият метод да се отстрани опасността от това заболяване някъде, е то да се отстрани на всички места ", каза Гейтс. Решението, уточни той, е да се усили производството на ваксини в международен мащаб, с цел да доближи до всички допустимо най-скоро.

" В съглашението фирмите се ангажират, наред с други неща, да усилят производството с невиждани темпове и да подсигуряват, че имунизациите ще се популяризират допустимо най-бързо ", сподели той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР