Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин

...
Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Шефът на Вагнер пита Белия дом какво престъпление е извършила фирмата му


Основателят на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин написа отворено писмо до координатора на стратегическите връзки към Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби, в което го пита какво закононарушение е направила организацията му, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9013
" Уважаеми господин Кърби, имам въпрос към вас: можете ли да посочите какво закононарушение е направила ЧВК " Вагнер "? ", се споделя в писмото, оповестено през днешния ден в Телеграм от пресслужбата на Пригожин, и представено и от Ройтерс.

Кърби заяви през вчерашния ден, че американското държавно управление ще разгласи " Вагнер " за транснационална незаконна организация, което ще разреши на Съединени американски щати и други страни да лимитират интернационалния бизнес на наемническата войска и интернационалната ѝ мрежа от поддръжници.

" Вагнер " е незаконна организация, виновна за зверства и нарушавания на човешки права в Украйна и по света ", съобщи Кърби, представен от международните организации. Той сподели също, че идната седмица американското държавно управление ще наложи съответни наказания против групата " Вагнер ", само че не посочи какви.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР