Основателят на наемническата група Вагнер“ Евгений Пригожин предупреди, че Русия

...
Основателят на наемническата група Вагнер“ Евгений Пригожин предупреди, че Русия
Коментари Харесай

Пригожин: В Русия се задава революция като от 1917-а

Основателят на наемническата група „ Вагнер “ Евгений Пригожин предизвести, че Русия може да се сблъска с гражданска война, сходна на тази от 1917 година, и да загуби спора в Украйна, в случай че елитът не се заеме съществено с воденето на войната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Олигархът съобщи, че в политическите му възгледи доминират любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, само че предизвести, че Русия е застрашена от разтърсвания.

Пригожин акцентира, че не има вяра в съществуващата оптимистична позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за спокойно съглашение. Вместо това, сподели той, Киев приготвя контранастъпление, целящо изтласкване на съветските войски назад към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Украйна ще се опита да обкръжи Бахмут, в който се водят интензивни боеве на изток, и да нападна Крим, добави той.

„ Най-вероятно този сюжет няма да е добър за Русия, тъй че би трябвало да се подготвим за тежка война “, акцентира той в изявление, оповестено в канала му в Телеграм. „ Намираме се в такова положение, че можем да загубим Русия “, добави той. „ Трябва да въведем военно състояние. “

Пригожин съобщи, че прякорът му „ готвачът на Путин “ е малоумен, защото не може да готви и в никакъв случай не е бил готвач, като се пошегува, че „ касапинът на Путин “ може би е по-подходящ прякор.

„ Можеха просто да ми дадат прякор незабавно – касапинът на Путин, и всичко щеше да е наред “, сподели той. Според него, в случай че елементарните руснаци не престават да получават децата си в поцинковани ковчези, до момента в който децата на елита „ си клатят задниците “ на слънце, Русия ще бъде изправена пред разтърсвания по сходство на революциите от 1917 година, довели до революция.

„ Това разделяне може да приключи както през 1917 година с гражданска война “, сподели той. „ Първо ще се надигнат бойците, а по-късно – ти техните близки “, предизвести олигархът. „ Вече има десетки хиляди от тях – родственици на убитите. И евентуално ще станат стотици хиляди – не можем да избегнем това. “

Засега министерството на защитата на Русия не е дало отговор на молбата на Ройтерс да разяснява изявлението.

Етикети: Войната в УкрайнаЕвгений Пригожин
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР