Основателят на Microsoft Бил Гейтс добави 16 милиарда долара към

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс добави 16 милиарда долара към
Коментари Харесай

Бил Гейтс е дарил 35 млрд. долара

Основателят на Microsoft Бил Гейтс добави 16 милиарда $ към положението си през тази година, макар че до момента е дарил над 35 милиарда $ за щедрост. Така общото благосъстояние на предприемача доближи до 106 милиарда $, което го прави втората най-богата персона в света, след Джеф Безос, създателят на Amazon.

„ Не сме заели отбранителна позиция, при която държим най-вече пари в брой “, съобщи Гейтс пред Bloomberg. „ Стратегията, която използваме е над 60% от активите ни да са вложени в акции. “

Притежаването на 60%, в тази ситуация 60 милиарда $, в акции или индексни фондове, е нападателна капиталова тактика за някой с благосъстояние като на Гейтс. За информация, заможните хора в Съединени американски щати са държали приблизително 32% от активите си в акции през 2018 година, сочи отчет на Campden Wealth. Обикновено вложителите диверсифицират повече в разнообразни класове активи, като държавни облигации и недвижими парцели.

Финансовите консултанти предизвестяват, че единствено тъй като милиардер избира избран клас активи, това не значи, че всички вложители би трябвало да го последват. „ Независимо дали става дума за милиардер, основен изпълнителен шеф или фондация, би трябвало да запомните, че те влагат за личните си цели “, съобщи финансовият съветник Дъглас Бонепарт, президент и създател на Bone Fide Wealth в Ню Йорк. „ Трябва да инвестирате съгласно личните си цели, своята податливост към вдишване на риск и своите желания “, акцентира той.

Ако сте млад вложител, да вземем за пример, и в случай че парите няма да ви трябват в продължение на десетилетия, можете да си позволите да инвестирате по-агресивно. „ Бихте могли да държите и до 100% от личния си капитал в акции “, уточни още Бонепарт.

От друга страна, хората, които са в предпенсионна възраст или към този момент са се пенсионирали, би трябвало да влагат доста по-малко в акции, защото това носи риск за техния портфейл. “Те разчитат на тези активи за своята пенсия,” заключи финансовият съветник.

Благотворителната активност на Гейтс се прави най-вече посредством Фондация "Бил и Мелинда Гейтс ". Тя се бори с неравенството в опазването на здравето и образованието, климатичната рецесия и глада по целия свят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР