Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан

...
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан
Коментари Харесай

Основателят на Facebook и съпругата му даряват 30 млн. долара за борба с неграмотността

Основателят на " Facebook " Марк Зукърбърг и брачната половинка му Присила Чан ще дарят 30 млн. $ на " Харвард " и Мазачузетския институт по технологии (МИТ) за самодейност, ориентирана към битката с ниската просветеност измежду децата в началния курс на образование. Това заяви във вторник в. " Бостън Глоуб ".

Както отбелязва вестникът, просветителната самодейност, която се назовава Reach Every Reader ( " Достигни всеки четец " ) ще продължи пет години. В рамките й, университетите имат намерение за разработят уеб-базиран инструмент, който да може да разпознава тези деца от детските градини, които изпитват най-големи усложнения с четенето. Освен това нововъведението ще разреши на избрани образователни заведения, учениците от които изпитват най-сериозните компликации в четенето, да дефинират каква е повода и ще предложи способи, които учителите и родителите да ползват, с цел да подобрят грамотността на малчуганите.

Инициативата също по този начин се надява да измести тематиката за неприятната просветеност на третокласниците, съсредоточавайки се върху по-малките възпитаници, защото съгласно ръководителите на програмата, ранната интервенция може да има доста по-голям резултат върху превръщането на студентите в жадни за познания читатели и съумели хора.

" Ако чакаме до трети клас ще е прекомерно късно.,,, Така пропущаме голямата опция да им помогнем преди този момент ", разяснява пред вестника Елизабет Сити, изпълнителен шеф на " Достигни всеки четец " и старши учител в Харвардското висше учебно заведение по обучение.

Позовавайки се на разнообразни проучвания, Сити отбелязва, че в случай че един възпитаник не се научи да чете още в първи клас, то има 90% възможност да се показа също толкоз едва в четвърти и 75% възможност да продължи незадоволителното си показване и в гимназията, оставяйки без висше обучение.

В Масачузетс щатските управляващи, локалните учебни системи и бранителите на ранното обучение години наред показват безпокойството си по отношение на ниската степен на просветеност. Последните резултати, оповестени предходната есен, демонстрират, че по-малко от половината третокласници са съумели да изпълнят или надвишават условията за просветеност. В Бостън този % е още по-тревожен - едвам 29%..

" Няма нищо по-значимо за един жител от умеенето да чете ", съобщи Джон Габриели, професор по медицина и технологии в Разузнавателна служба на Турция и шеф на Инициативата за интегрирано образование. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР