Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин обвини руския

...
Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин обвини руския
Коментари Харесай

Пригожин обвини Шойгу и шефа на руския Генщаб в държавна измяна

Основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна съветския министър на защитата и началника на Генералния щаб, че са и са се пробвали да унищожат " Вагнер " - дейности, които съгласно него са равносилни на държавна измяна , оповестява " Ройтерс ".

Някогашният бизнесмен в областта на кетъринга Пригожин, който преди избягваше публичните изяви, от началото на войната в Украйна преди година заема все по-централна роля в съветската политика. Неговата група " Вагнер " е отпред на в Донецка област в Украйна.

" Просто има директно опълчване. Това може да се приравни на държавна измяна ", декларира Пригожин в аудиозапис, оповестен в неговия канал в " Телеграм ".

Това е второто сходно известие, оповестено от шефа на " Вагнер " за два дни. Вчера той се оплака, че неуточнени съветски длъжностни лица съзнателно отхвърлят на бойците му задоволително муниции поради продължаващото съревнование сред него и част от съветския хайлайф.
 Руските управляващи отхвърлят муниции на бойците от
Руските управляващи отхвърлят муниции на бойците от " Вагнер "

Тези, които ни пречат да спечелим войната, директно работят за врага, предизвестява Пригожин

Видимо ядосан и говорейки с нараснал звук, Пригожин упрекна съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, че съзнателно са предизвикали дефицита на оръжие, което по негови думи води до огромни загуби измежду бойците от " Вагнер ", които се борят към Бахмут.

" Началникът на Генералния щаб и министърът на защитата дават заповеди надясно и наляво не просто да не се дават муниции на ЧВК " Вагнер ", само че и да не се оказва помощ с въздушния превоз " , твърди Пригожин.
 ISW: Путин издигна ЧВК
ISW: Путин издигна ЧВК " Вагнер " до статута на съветска войска

Русия готвила масирана ракетна офанзива за 24 февруари

От началото на спора Пригожин е в открита омраза с генералите и чиновниците на Кремъл , които упреква в незадоволително старание при провеждането на военната акция против Киев. Най-остро той подлага на критика Министерството на защитата, което укорява, че се пробва да присвои заслугите за достиженията на " Вагнер " на бойното поле.

Миналата седмица Белият дом заяви, че от началото на съветската инвазия в Украйна, като към 9 000 от тях са убити по време на бойните дейности.

Вашингтон разясни, че към 90% от убитите в Украйна от декември насам са с присъди , като с това напомни за, които да вземат участие в сраженията.
 Откриха още едно гробище на вагнеровци - край Луганск
Откриха още едно гробище на вагнеровци - край Луганск

Роднини от месеци издирват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР