Основателят на частната армия Вагнер Евгений Пригожин води политическа кампания,

...
Основателят на частната армия Вагнер Евгений Пригожин води политическа кампания,
Коментари Харесай

Пригожин се цели в креслото на Путин, подготвя условия за военна хунта

Основателят на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин води политическа акция, която трансформира политическото пространство в Русия. " Готвачът на Путин, както е прочут Пригожин, приготвя изискванията за военна хунта в Русия, счита специалисти от Института " Робърт Лансинг " (RLI).

Пригожин е задоволително мощен, с цел да осъществя собствен личен политически план и да наследи властта непосредствено от Путин или да получа властта, в случай че Путин я загуби, опирайки се на своята частна войска, с възможната поддръжка от Министерството на защитата, считат анализаторите.

Според тях е допустимо Пригожин и ЧВК " Вагнер " да се трансфорат в опция на съветските войски в страната.

Тактическият съюз на Пригожин с Кадиров приказва за президентски упоритости, а Пригожин де факто поема ролята на висш главнокомандващ на Русия, пробвайки се да сплоти крайнорадикалните ястреби.

Пригожин знае, че единственият вероятен метод да получи поста е боен сюжети, сходен на разпада на Съветския съюз или опита за държавен прелом през 1993 година.

Контекстът е удобен за Пригожин. Путин е слаб, душевен невменяем, с неприятни вероятности. Ето за какво той би трябвало пък да се хсближи с тези, които могат да подсигуряват неговата сигурност и да предотвратят дворцов прелом.

Доколкото Пригожин не може да пристигна на власт с избори, той е изцяло кадърен да усили въздействието си в качеството на " регент " при болния и отслабен Путин, считат специалистите.

По този метод той монополизира осведомителните канали към президента и все по-често показва своя директен достъп до Путин.

Най-вероятно Кремъл ще сътвори нов политически план под управлението на Пригожин, който ще сплоти крайнопрадикалните ястреби и е все по-вероятно своего рода военна хунта да пристигна на власт в Русия, в случай че здравето на Путин се утежни.

Според специалистите Пригожин продължава да събира персонална войска за да разшири въздействието си, а дейностите му не са част от общата военна акция на Русия, а са ориентирани към постигането на лични ползи.

Очевидно е, че в ръководещата кремълска върхушка се ускоряват несъгласията, които в последна сметка могат да доведат до въоръжено опълчване на разнообразни силови кланове и групировки на фона на непреклонно слабеещия Путин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР