Основателят и бивш ръководител на наскоро фалиралата компания за споделени

...
Основателят и бивш ръководител на наскоро фалиралата компания за споделени
Коментари Харесай

Основателят на фалиралата WeWork иска да купи компанията за $500 млн.


Основателят и някогашен началник на неотдавна банкрутиралата компания за споделени работни пространства WeWork Адам Нойман е направил оферта за изкупуване и е подготвен да заплати над 500 милиона $, съобщи в. The Wall Street Journal, цитирайки осведомени източници. Източниците нямат информация как  Нойман ще финансира покупката на компанията, в случай че получи позволение за това.

WeWork е учредена от Адам Нойман през 2010 година и бързо се трансформира в един от най-големите и обещаващи започващи компании с оценка от $50 милиарда Сред вложителите в нея са SoftBank и нейният рисков фонд VisionFund, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, T. Rowe Price Associates и други. През 2019 година компанията стартира да има проблеми, които се дължаха на несполучлив бизнес модел, неверни калкулации в ръководството и спорното държание на самия Адам Нойман.

Операциите на стартъпа започнаха бързо да понижават и загубите започнаха да порастват също толкоз бързо. Компанията организира IPO през 2021 година и в началото цената й доближи $8 милиарда Сега пазарната й капитализация е единствено $13 милиарда През ноември 2023 година компанията започва процедура по преструктуриране на дълга, като подаде молба за банкрут в щатския съд на Ню Джърси според член 11 от Закона за банкрута на Съединени американски щати (преструктуриране под отбрана от кредитори).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР