Основателят и басист на група Тангра този понеделник от усложнения

...
Основателят и басист на група Тангра този понеделник от усложнения
Коментари Харесай

5 незабравими песни на "Тангра" и Константин Марков

Основателят и басист на група " Тангра " този понеделник от затруднения от COVID-19. В паметта на генерации българи той ще остане с редица незабравими песни. Ето и 5 от най-големите шлагери на Константин Марков и група " Тангра ".

" Нашият град " по музика на Борис Карадимчев е първият шлагер на групата. Песента е основана през 1980 година и още същата гона става част от саундтрака на кино лентата " Оркестър без име ". Две години по-късно песента дава и името на първия албум на групата.



Следващият огромен шлагер на групата е песента " Богатство ". Групата взе участие с нея в конкурс на националното радио за студентска ария във връзка 8-и декември през 1981 година. Песента е замислена още през есента на тази година, само че за първи път в изпълнена навръх 8-и декември в Свищов.



В първия албум на групата, " Нашият град " е включена и още една известна на генерации българи ария - " Любовта, без която не можем ".



През 1986 година излиза и вторият албум на групата - " Тангра II ". Сред най-известните песни в него са и " Бъди какъвто си " и " Жулиета ".





И за край - компилацията, с която " Тангра " избра да се показа на годишните музикални награди на БГ радио през 2016 година в Благоевград :



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР