Осмокласниците ни - последни в Европа по гражданско образованиеБългарските осмокласници

...
Осмокласниците ни - последни в Европа по гражданско образованиеБългарските осмокласници
Коментари Харесай

Осмокласниците ни

Осмокласниците ни - последни в Европа по гражданско обучение Българските осмокласници са на последно място в Европа по равнище на гражданско обучение . Това сочат резултатите от изследване в 24 страни от целия свят, в три от които знанията на децата са под минималните.
 

Сред останалите 21 страни, учениците в които са издържали теста, България се подрежда на 16-та позиция, а девойките у нас демонстрират по-високо равнище на гражданско обучение от момчетата. Изследването е направено измежду 94 000 възпитаници и резултатите от него въпреки всичко са по-високи от друго сходно изследване, направено през 2009 година Те бяха показани от Светла Петрова , шеф отдел в Центъра за оценяване в предучилищното и учебното обучение.

Средният резултат на нашите девойки е 511 точки, а на момчетата 473 точки. " Отново се удостоверява констатацията, която вършим от от дълго време, че българските девойки имат по-добри умения за мислене или тяхната подготовка в по-фундаментален аспект е по-добра от тази на момчетата ", разяснява Петрова.
 
 БГНЕС

Тя заяви, че съгласно българските осмокласници , взели участие в проучването, проучването и познаването на родната история е доста по-ценна характерност на положителния жител, в сравнение с за останалите осмокласници.

Информирането за политическите събития и демонстрирането на почитание към представителите на властта е по-малко скъпо за българските възпитаници, в сравнение с за техните връстници, сочат резултатите от проучването. " Ясно се вижда, че членуването в политически партии не е измежду полезностите на положителния жител както за българските възпитаници, по този начин и за останалите осмокласници от проучването ", съобщи Петрова.
 
Според осмокласниците от проучването най-големите закани за човечеството са замърсяването на околната среда, тероризмът, дефицитът на вода и храна, заразните болести, смяната на климата, бедността, престъпността и други.
 
 БГНЕС

за равенството в демократичното общество " общият извод е, че за съвсем половината от българските възпитаници политическите изяви и гражданската интензивност са по-скоро територия за мъжете, в сравнение с за дамите ", разяснява Петрова. Тя означи, че девойки от проучването от всички страни и от България поддържат концепцията, че би трябвало да има тъждество сред половете - в публичните изяви и в политическия живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР