Осмият ден от предизборната кампания за парламентарния вот на 11

...
Осмият ден от предизборната кампания за парламентарния вот на 11
Коментари Харесай

"Шоуто на Бойко" рестартира с гръм

Осмият ден от предизборната акция за парламентарния избор на 11 юли донесе оживление. " Шоуто на Бойко Борисов " рестартира с гръм, откакто някогашният министър председател зрелищно прекъсна скучна конференция на съпартийците си Тома Биков, Деница Сачева, Томислав Дончев и Костадин Ангелов. Тъкмо позадрямалите журналисти се чудеха каква е задачата на срещата с тях, когато в залата с гръм и тропот влезе водачът на ГЕРБ - и показва познататата си добра форма с приказки на едро, откровени небивалици, гримаси, по роднински изрази и просташки намеци. За двадесетина минути

 

потокът му на мисълта

 

съумя да обхване целия " конспект " - разгроми политическите врагове за имунизирането, Северна Македония, кадруването, язовирите, подготовката на вота, обвиняванията към него самия, проекта за възобновяване, уволнението на Тодор Кантарджиев, джипката... Ожали и демокрацията. Нито дума не пророни обаче за глобите по закона " Магнитски ", които хвърлиха голямо леке върху България поради неговото ръководство.

Случайно или не, експлоадирането на Борисов пристигна, откакто социолозите започнаха да отреждат водещо място на " ИТН " в анкетите си. А в последно време някогашният министър председател бе попритихнал. Така " Шоуто на Бойко " влезе в предизборна битка с " Шоуто на Слави ".

Няколко пъти в монолога си водачът на ГЕРБ атакува публицистите - къде били проверяващите от тях, за какво задавали изборно въпроси, по какъв начин по този начин спестявали гафовете на служебната власт.

 

Тези думи са изумителни с наглостта си,

 

тъй като тъкмо по времето на Борисов бе ликвидирана публицистиката. Той персонално отгледа " мисирки ", които блажено търчат край него до през днешния ден. И тъкмо публицистиката спестяваше доста от безумията на ГЕРБ.

Трудно може да се опише всичко, което той сподели. " Гледам Кацаров - с маска, недумай!... Щото и той видя целия свят да върви по този начин ", рече по адрес на здравния министър. А, в действителност, точно Борисов бе управникът, който като същински дерибей се разхождаше без маска и както си изиска. На конференцията водачът на ГЕРБ се възползва и от визитата на еврокомисаря по опазване на здравето Стела Кириакиду у нас преди ден - разкитикува служебната власт, че бави имунизирането. А истината е, че още

 

от първия ден имунизацията крета в България - виновни са Борисов и Ангелов.

 

Но някогашният министър председател бе нагъл. " Мене ме е позор. Разбирам що комисарската е тук - да им отпере пестник... МолИх се за ваксини, всичките европейски страни извадиха от своите количества да се имунизираме. И в този момент несъмнено споделят: Зак`во се молИхте, откАчихте ли, бе! ", избоботи Борисов в типичния си сленг. А адвокатстването на Кантарджиев се състоя в: " И за какво го махнаха? Ми той, индивидът, съобщаваше новините с едно положително възприятие... ".

Според Борисов новата власт източила язовири в този момент, с цел да ги снима като антиреклама на ГЕРБ. Журналистически проверки опровергаха тези изказвания. Но нищо - Борисов даже сподели, че май " те ни спретнаха и това на " Студена " ". Кой е този пикантен зложелател, който е източил пернишкия язовир посред царстването на Борисов, несъмнено, не стане ясно.

Потокът на мисълта включи и охранителната му компания " Ипон ". От 20 години той нямал общо с нея, въпреки да не е загадка, че има.  Борисов даже отбрани и ММА-боецът Стъки, който нахлува из министерства и медии тия дни, атакувайки служебното правителство  - не били редни изявите му, но другояче истината не можела да се чуе. Демокрацията и правовия ред били доста зле във времената след ГЕРБ!...

Огромна част от монолога, както постоянно, бе отдаден на старателно самопочистване и самохвалби. За съобщи: " Разиграват целия този цирк против мен. Искате ли аз да ви запитвам дали помните да сте се срещали с някой през 2009 година Чудят се какво да изсмучат ". Никой с нищо не бил заплашвал в никакъв случай. По едно време вметна, че " всякакви пияници " инспирали свадите против него и съпартийците му. Но кои са, не посочи. Не се мина и без следващото " засвидетелствуване ", че не е имал зпатни кюлчета.

 

Доказателството - персоналната клетва.

 

" Аз съм се заклел, че нямам златни кюлчета. Те ме издебнаха, снимаха... ", гласяха откровенията му. Нямало проблем и с возенето на фамозната джипка. Президентът Радев и министър председателят Янев също употребили джипове на НСО, но някой не им придирял. Всъщност, Борисов се прави, че не схваща, че обществото бе възмутено не от използването на автомобила по принцип. А от обстоятелството, че той не слизаше от него, ползвайки го за ежеминутна реклама.

Тирадата приключи със заключението, че Борисов е най-награждаваният и почитан министър-председател в историята на България. Всичките водачи - по света и у нас - доста го тачели. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР