Осминафиналистът на Откритото първенство на Австралия - Григор Димитров, не

...
Осминафиналистът на Откритото първенство на Австралия - Григор Димитров, не
Коментари Харесай

Григор: Най-важно е да побеждавам, когато не ми върви

Осминафиналистът на Откритото състезание на Австралия - Григор Димитров, не спести похвали за противника си Андрей Рубльов. Двамата изиграха 4-сетов мач под парещото слънце в Мелбърн, а българинът си обезпечи присъединяване в четвърти кръг на първия за годината шампионат от Големия шлем, откакто се наложи с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4.

" За мен това са най-важните мачове – когато нещата не вървят, да намирам метод да победя. Той е необикновен състезател, знаех какво да чакам и какво да направя, само че някои аспекти от играта ми просто не работеха. Доволен съм обаче, че завоювах мача ", сподели Димитров минути след успеха.

Той беше безапелационен, че 40-градусовата горещина в Австралия не е повлияла на представянето му.

" Дори в този момент отивам да отработя някои неща, физически се усещам добре. Жегата изобщо не ме изплаши през днешния ден, което е добър знак. Просто трябваше да остана спокоен и целеустремен. Трябваше да си спестявам силата, мачът бе дълъг, продължи над 3 часа ", разкри номер 3 в международната класация.

Следващият противник на Димитров ще е спечелилият в мача сред Ник Кирьос и Жо-Вилфрид Цонга.

" Ще виждам този мач от ледената вана. Двама невероятни играчи. Кирьос играе необикновено и е вкъщи. Джо се е потвърдил тук. Ще забележим атрактивен тенис и двамата сервират добре и несъмнено ще опре до няколко точки ", предвижда Григор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР