Осми депутат напусна главната опозиционна партия във Великобритания - Лейбъристката,

...
Осми депутат напусна главната опозиционна партия във Великобритания - Лейбъристката,
Коментари Харесай

Осми депутат напуска Лейбъристката партия

Осми народен представител напусна основната опозиционна партия във Англия - Лейбъристката, с цел да стачкува против политиката на водача Джереми Корбин, съобщи ДПА.

"След четири десетилетия взех извънредно сложното решение да се отдръпва от Лейбъристката партия. Най-голямата чест в живота ми е да съставлявам хората от лондонския изборен регион Енфилд Норт ", написа Джоан Райън в Туитър. Тя заяви, че ще продължи да ги съставлява и да приказва от тяхно име като член на самостоятелна група законодатели. Райън разгласи решението си няколко дни откакто английската полиция заяви, че е почнала следствие по съмнение за антисемитски закононарушения от ненавист, осъществени от членове на Лейбъристката партия.

Обвинения в антисемитизъм в лейбъристките среди са отправяни от няколко години, в това число против партийния водач Джереми Корбин. Райън последва седем свои сътрудници, които напуснаха партията през вчерашния ден. Те подлагаха на критика лейбъристката позиция за Брекзит и антисемитските трендове в партията.

Законодателите ще продължат да работят като самостоятелни членове на Народното събрание. Най-тежко евентуално ще се отрази оставката на Чука Умуна, която е отпред на група, призоваваща за втори референдум. Райън уточни, че партията се е "заразила с напастта на антиеврейския расизъм " при ръководството на левия лейбъристки водач Корбин, който е някогашен покровител на палестинците, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР