Осигуряването на автобусен транспорт от и до летище Пловдив ще

...
Осигуряването на автобусен транспорт от и до летище Пловдив ще
Коментари Харесай

Обсъждат на среща транспорта до летище Пловдив

Осигуряването на автобусен превоз от и до летище Пловдив ще бъде разисквано на среща на регионалния шеф Ангел Стоев с кметове на общините Пловдив, Асеновград и Родопи. На нея ще участва и шефът на аеропорта Лъчезар Миленчев. 

Все по-големият интерес към летището постанова непрекъснат автобусен превоз до него, което изисква усъвършенстването на Областната транспортна скица за подкрепяне по-бързото, постоянно и елементарно налично напредване на жителите и гостите на региона, ползващи услугите на Летище Пловдив. 

В момента в Пловдив кацат полети от Лондон и Дъблин, а от началото на ноември се откриват дестинации до Меминген, Дортмунд и още една линия до Лондон.

Надявам се до летище Пловдив да бъде обезпечена автобусна връзка и от Пловдив, и от Асеновград. Въпрос на договаряния ще е от кое място да се обезпечи финансиране на тези транспорти. Това съобщи пред Радио Пловдив изпълнителният шеф на пловдивския аеропорт Лъчезар Миленчев часове преди срещата в регионалната администрация. Миленчев уточни, че на нея ще се разисква възможното повишаване на полетите на летище София и прехвърлянето им към пловдивското летище след решението за неговото превръщане.

30 милиона лв. ще бъдат дадени на авиационните оператори за подкрепяне на активността им и превъзмогване на последствията от коронакризата. Други 30 милиона ще бъдат предоставени за възстановяване на инфраструктурата на летище Пловдив и за закупуване на нови движими активи, заяви Лъчезар Миленчев.

Той изясни, че при предходното преливане на летище Варна и Бругас към летище Пловдив процесът е продължи към 7 – 8 месеца. Сега имаме предпочитание оптимално да съкратим този развой, защото имаме крещяща потребност, изясни Миленчев.

Ръководството на пловдивското летище продължава договарянията с новата самолетна компания „ Уиз Еър “ и чака те да приключат до идната сряда.

Готови сме и за чартърни полети , стига да ги има, защото поради Covid рецесията предходната година те бяха напълно анулирани, означи Лъчезар Миленчев. По думите му, чартърите ще са от Русия и Израел, само че към този момент поръчки няма.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР