Още вчера следобед очаквахме пълно обкръжение и поражение на врага

...
Още вчера следобед очаквахме пълно обкръжение и поражение на врага
Коментари Харесай

Лов за Вагнер: С какво е опасен щурмът на Бахмут/Артьомовск/

Още през вчерашния ден следобяд чакахме цялостно обграждане и проваляне на врага в Бахмут, а през днешния ден бойците на ЧВК Вагнер, които щурмуваха града, се оказаха в рискова позиция.

Пръстен в пръстена

Последният ден стартира с чувство за близка победа - " вагнеровзите " на процедура приключиха обкръжението на Бахмут, превзеха 40% от града, командването на въоръжените сили на Украйна стартира да изтегля най-боеспособните елементи от него, хвърляйки тълпи и тероборонисти (сили на териториалната защита, бел.ре.) до гибел.

Контурите на по-нататъшното нахлуване на съветските войски към този момент са обрисувани с достъп до далечната, само че действителна вероятност за освобождение на цялата ДНР. Но единствено по този начин изглеждаше - в късния следобяд обстановката стартира да се развива в противоположна посока.

Първо стана известно, че след съвещанието на „ щаба на висшия главнокомандващ “ на Украйна, т.е. идната среща на Владимир Зеленски с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и командващия Хортицката формация на войските Александър Сирски беше решено да се откажат от обрисуваните проекти за овакантяване на Бахмут.

Доц. Валентин Вацев, проф. Л. Георгиев и Зорница Илиева - с геополитически десант в Ловеч на 9.03.2023 г./Четвъртък/



" Те се изрекоха в интерес на продължение на отбранителната интервенция и по-нататъшно подсилване на позициите в Бахмут ", такова известие се появи на уеб страницата на канцеларията на президента на Украйна след срещата.

И известно време по-късно пристигнаха тревожни вести от ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. Той сподели, че казусът с " глада на снаряди " е решен единствено на хартия и до през днешния ден, а неговият представител, който искаше доставката на муниции на " музикантите ", просто е бил изключен от Генералния щаб.

В същото време опасността от обграждане надвисна над самата частна военна компания, защото командването на въоръжените сили на Украйна неотложно образува четири групи към града за допустима контраофанзива против вагнеровците, заобикалящи Бахмут от разнообразни страни: в Славянск (67-а бригада), в Северск (81-ва и 86-а бригада), в Часови Яр, където през последните часове бяха трансферирани подкрепления от други направления, и в Константиновка.

Лесни победи няма да има

След известно време политологът Сергей Марков приказва по тази тематика, като изрази мнение, че Зеленски е утвърдил проекти за контранастъпление на ВСУ в Бахмут. В същото време украинците залагат точно на разликите сред Генералния щаб на съветските въоръжени сили и ЧВК " Вагнер ".

" Планът на въоръжените сили на Украйна е да удари фланговете на клещите, с които " Вагнер " обкръжава въоръжените сили на Украйна в Бахмут, да отреже тези клещи, да победи " Вагнер ", да го хвърли обратно. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна счита, че заради политически разлики постоянните войски на съветската войска няма да поддържат фланговете на Вагнер ", споделя политологът.

И като авариен вид, съгласно него, киевското командване резервира сюжета за проведено излизане на армията си от града, с попречване на обграждане на въоръжените сили на Украйна.

Ето по какъв начин обстановката се промени за броени часове. В същото време, в случай че в нашия случай всичко остана на мястото си - няма единодушие сред военните водачи и има доста предпочитание да продължим да мерим упоритости, то украинците се събраха допустимо най-бързо. И даже измислиха по какъв начин да извърнат обстановката в своя изгода.

Което подсказва, че в създаването на интервенцията по обкръжаването на ЧВК " Вагнер " са взели участие и техни уважавани западни сътрудници. С това умозаключение се съгласи военният специалист, подполковник от запаса, политологът Александър Перенджиев в диалог за " Цариград ":

" Със сигурност се развива много рискова обстановка. Сега Вагнер е ситуиран към града като нещо като подкова, против която въоръжените сили на Украйна, от една страна, употребяват група от 20 хиляди души, която от своя страна е обградена от Вагнер, а въпреки това, те желаят да я заградят извън ", изясни той.

" Ясно е, че всичко това не е измислено без помощта на непознати съветници, в действителност офицери от НАТО. И тук, съгласно мен, е належащо да се съсредоточим напълно върху предотвратяването на тази среда ", сподели още специалистът.

Експертът даже признава, че за постигането на тази цел ще е належащо да се спре обкръжаването на групировката на украинските войски в Бахмут. Което съгласно него е невероятно без въвеждането на спомагателни сили в това направление от Въоръжените сили на Руската федерация, които би трябвало да оказват помощ на " вагнеровците ".

" Единственото, което може да се направи тук с точни разследващи данни, е да се подготвим за контраофанзива. Тук просто няма различен вид... Групата Вагнер и нейното командване са доста ефикасни, няма да сигнализират на вятъра. Трябва да сме подготвени за утежняване на обстановката ", споделя военният специалист, политологът Иван Коновалов.

И също по този начин счита, че без помощта на съветските въоръжени сили " вагнеровците " просто не могат да оцелеят в сегашната обстановка.

" Очевидно е, че те взаимодействат (с съветските въоръжени сили), ЧВК се бие като доброволческа част в състава на групировката на съветските въоръжени сили на Северния боен окръг, тъй че това взаимоотношение се реализира директно, макар че има грапавини по отношение на логистиката ", уверен е специалистът.

Как да разбираме думите на министъра

Симптоматично е, че на 7 март, съветският министър на защитата Сергей Шойгу също направи изказване за Бахмут:

" Този град е значим защитителен център за украинските войски в Донбас. Вземането му под надзор ще разреши по-нататъшни настъпателни дейности надълбоко в защитата на Въоръжените сили на Украйна. "

Тоест Министерството на защитата схваща значимостта на завладяването на града. И надлежно не могат да разрешат на украинците да го лишават от руснаците, обкръжавайки бойците на ЧВК Вагнер. Така че желая да имам вяра. Защото простата логичност води до сходни изводи.

Ясно е, че забавянето на изпращането на снаряди заради желанието да се покаже кой командва, на фона на яростни военни дейности, наподобява извънредно нелогично, само че продължаването на сходна игра на фона на сегашната рискова обстановка би било като изменничество.

Тъй като обкръжението на " музикантите " в Бахмут с последващия им всеобщ погром е еднакво на сензитивно проваляне. Способно да повлияе отрицателно на целия ход на СВО.

Затова ние, несъмнено, не се съмняваме, че " вагнеровците " няма да бъдат хвърлени един на един против четири противников групировки, съсредоточени против тях.

Какво следва от това?

Да, беше рано да се разгласи подарък на фронтовата линия за 8 март. Войната въобще не дава дарове, тя " дава " единствено гибел, опустошения и премеждия. И позитивното под формата на следващата победа от нейните грабливи нокти би трябвало безусловно да бъде изтръгната. Киев направи своя ход в партията Бахмут, застрашавайки ЧВК Вагнер. Сега чакаме отговор от съветската група.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР