Още в първия си работен ден като министър на спорта

...
Още в първия си работен ден като министър на спорта
Коментари Харесай

Първото искане към новия спортен министър е от ЦСКА

Още в първия си работен ден като министър на спорта Радостин Василев получи ядосан сигнал с неодобрение от дейностите на досегашната администрация, ръководена през последната половин година от служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов. Изпрати го Общо събрание на колегиите ЦСКА, който разгласява на формалния клубен уебсайт CSKA.bg намерено писмо с зов за незабавна среща.

Повод за недоволството от страна на обединените спортни клубове на " армейците " е оповестеният на 1 декември със заповед на държавното сдружение " Сердика спортни парцели " скришен търг за наем на обектите в София, употребени от " алените " за подготвителна и спортна активност. Темата бе повдигната от притежателя на футболния " ЦСКА-София " Гриша Ганчев при гостуването му в bTV предходната неделя. В подписката се споделя:

" От спортните клубове, които правят спортни действия в спортни обекти, находящи се в състезателен комплекс " Къро " и състезателен комплекс " Червено знаме ".

Изразяваме нашето противоречие с разгласен търг с скрито наддаване за отдаване чартърен на спортни бази с решение No: 94/1.12.2021г от " Сердика спортни парцели " ЕАД и молим за неотложно преустановяване на тръжната процедура и смяна в статута на горе упоменатите спортни бази - обществена държавна благосъстоятелност, които имат подписани контракти със СУ " Генерал Владимир Стойчев " и Министерство на младежта и спорта.

Настояваме за незабавна среща с министъра на младежта и спорта! "

Писмото е адресирано до Административен съд-София, министъра на спорта, парламентарната комисия за спорт и изп. шеф на " Сердика спортни парцели " и е подписано от 13 спортни клуба, измежду които тези по волейбол, баскетбол, плуване и бокс:

Семеен кодекс " ЦСКА-Джудо ", Клуб " Гимнастика ЦСКАЧ, Клуб " Спортна акробатика ЦСКА ", Спорт клуб " Щит ", ВК ЦСКА, Семеен кодекс " Бокс ЦСКА ", Клуб " Плувни спортове ЦСКА ", Семеен кодекс по джудо " ЦСКА София ", Семеен кодекс " Спортна академия ЦСКА ", Семеен кодекс " Спортна академия самбо ЦСКА ", Колоездачен клуб " Димитър Котев ЦСКА ", Колоездачен клуб " ЦСКА Завинаги ", БК " ЦСКА София ".

 

ПРЕДИСТОРИЯ

В последния си месец като длъжностен министър на младежта и спорта Андрей Кузманов неведнъж съобщи, че " Сердика спортни парцели " ЕАД се нуждае от незабавен възстановителен проект, защото сдружението е във фактическа неплатежоспособност поради насъбрани задължения от главния си наемател - " ЦСКА-София ". Според изнесена информация от министерството футболният клуб има отговорности за към 2,5 млн. лева за използването на ст. " Българска войска " в Борисовата градина и подготвителния комплекс в Панчарево. По думите на Кузманов тази сума съставлява 98% от всички вземания на държавното сдружение.

Относно занемарения плувен комплекс " Червено знаме " в региона на 4-ти километър в столицата, на прощалната си конференция Кузманов съобщи:

" Има евентуални вложители. Има доста хора, които желаят да работят за спорта, само че и да печелят. Има лъч в тунела. Има идейни планове, които сме гледали. Ще ги предадем на идващите. Там би трябвало да има нова зала, площадка за кънки и хокей на лед, открити и закрити басейни, сериозен комплекс. Идеята там не е да се кърпи на парче, а да се построи един оазис на спорта. Мястото е много привлекателно, тъй че може да се комбинира и за развлекателна активност.

 

НАЧАЛНА НАГЛАСА

При встъпването си в служба през вчерашния ден министър Василев показва дипломатичност по тематиката за базите на ЦСКА и " ЦСКА-София ".

" Аз през последните седмици съм очевидец на това, което се случва сред към този момент някогашния министър Кузманов и ЦСКА. Истината е, че първо би трябвало да се срещна в елементи с проблема. Едно е несъмнено - преди всичко се съблюдават законите в България и никой не може да бъде фаворизиран. В качеството си на министър съм подготвен да оказвам помощ на всички. Не на Гриша Ганчев или Наско Сираков, а на целия български спорт. Като се срещна в елементи с проблема " ЦСКА ", ще взема позиция ", сподели новият състезателен министър, който работеше като юрист на футболния ЦСКА, преди той да банкрутира през 2016 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР