Още в първите дни, в които усетим полъха на лятото,

...
Още в първите дни, в които усетим полъха на лятото,
Коментари Харесай

Когато открих най-добрата хидратация за чувствителна кожа...

Още в първите дни, в които усетим полъха на лятото, когато ни замирише на море и равнодушие, някак ни се желае да забравим, че кожата на лицето ни е суха, че това неприятно чувство за опънатост въобще не си е отишло със зимата. Не, не, тук си е, и пощипва от време на време. Да не приказваме за зачервяванията, които се появяват тъкмо когато отброяваме дните до лятната почивка. Такава e сензитивната кожа – не признава сезони, и даже в най-топлите дни ни изненадва неприятно с дискомфорт, от който тъкмо в този момент нямаме потребност. Толкова се фокусираме върху слънцезащитата, че забравяме за дребните елементи, а те, благи девойки, са значими. Като това красиво украшение, което от време на време може да преобрази целия ни тоалет, по този начин и методът, по който се грижим за кожата е онази значима стъпка, която не би трябвало да пропущаме... нито ден.

И тъкмо тъй като и аз желая да се насладя на това безвремие от кино лентата „ Призови ме с твоето име “, и да си присвоявам мигове с обичана книга, даже и измежду зеленината на някой софийски парк, подарих на кожата си продуктите от серията Toleriane Sensitive на. 



Защитният успокоителен хидратант  (Toleriane Sensitive Rich) е с по-богата текстура и хидратираща пребиотична грижа от ново потомство, особено създадена за сензитивна кожа. Глицеринът във формулата обезпечава дълготрайната хидратация, до момента в който маслото от карите пази и възвръща кожната преграда. Заедно с това резервира нейната микробна преграда, която е невидима, само че по натурален метод защищава кожата ни. Добавен е и витамин B3 за успокоителен резултат, като в допълнение за това спомага и термалната вода La Roche-Posay, която понижава кожните раздразнения. В  (Toleriane Sensitive crème) пък е прибавен и серамид, тъй като той възвръща и пази кожната преграда. Флуидът ( Toleriane Sensitive Fluide) пък е с по-лека текстура, което може би доста от вас ще изберат за най-горещите дни от лятото.

Който и от трите продукта да изберете, е добре да споделя, че в тях няма никакъв парфюм или алкохол. Нещо, което е доста значимо за мен, е, че не запушват порите, не нервират и имат успокоителен резултат, тъй като след измиване или повече време под слънцето постоянно нуждая се от тъкмо това... усмиряване. Обикновено заран ги употребявам на почистено лице и преди да нанеса слънцезащитата си или крем с тониращ резултат, с цел да основа цялостния комфорт на кожата, от който и тя, и аз имаме потребност през целия ден. Независимо дали съм в работен режим, или се любувам на морето и пясъка.



Вечер пък след почистваме, укротявам лицето си след слънцето, вятъра и замърсяванията, с цел да се отдам на подобаващ сън с най-хубавите съставки, които да поглезят кожата ми, до момента в който дремя. Така още при започване на лятото ще се разделя с дискомфорта, който сензитивната кожа носи след себе си, и в това време ще знам, че съм й дала тъкмо толкоз доза хидратция, от която има потребност през лятото. И на финала – да не не помни да загатна, че тези три продукта Toleriane Sensitive на La Roche-Posay са подобаващи и за бебета и деца, тъй че да съчетаете грижата за себе си с тази за вашето мъниче, изключително по време на път.



С поддръжката на La Roche-Posay

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР