Още следващата седмица вицепремиерът Атанас Пеканов започва разговори с Европейската

...
Още следващата седмица вицепремиерът Атанас Пеканов започва разговори с Европейската
Коментари Харесай

Донев за решението за въглищните централи: Това е прецедент

" Още идната седмица вицепремиерът Атанас Пеканов стартира диалози с Европейската комисия и обособените нейни структури за това каква процедура да се следва по решението на Народното събрание ". Това съобщи пред публицисти служебният министър-председател Гълъб Донев , разяснявайки вчерашното решение на Народното събрание да задължи Министерския съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в частта с въглищните централи

" Това е казус. Нито една друга страна, член на Европейския съюз, не е сложила въпроса за преразглеждане на техните национални проекти ", разяснява Донев. 

Донев изрази мнение и за това допустимо ли е съставянето на постоянно държавно управление с третия мандат. Той съобщи, че е оптимист, че партиите от 48-ото Народно заседание ще намерят метод да излъчат постоянно държавно управление .

На въпрос би ли поел още веднъж премиерския пост при последващо служебно държавно управление, той уточни, че все още не е разговарял с президента за идващ мандат отпред на служебно държавно управление. 

Гълъб Донев, дружно със служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев и служебния министър на районното развиване Иван Шишков , посети терена, избран за градеж на Националната детска болница.

" Европейската капиталова банка ще окаже подпомагане на България по плана за градеж на Националната детска болница ". Това сподели служебния министър председател Гълъб Донев пред публицисти в Горна Баня.

" Горд съм, че в рамките единствено на три месеца служебното държавно управление имаше решение с избора на терен за болничното заведение ", акцентира Донев. По думите му теренът е на уместно място - надалеч от града и наоколо до парк.

Той сподели още, че израелски експерти също ще окажат експертна помощ при правенето на плана за новото лечебно заведение.

" Българските деца заслужават да имат високотехнологична, многопрофилна, национална детска болница, в която да се оферират най-съвременните способи за лекуване на деца ", съобщи министър председателят. 

С решение на Министерския съвет от 2 ноември 2022 година беше признато новото лечебно заведение да бъде издигнато върху терен в кв. " Горна баня " на столичния регион " Овча купел ", който се намира в непосредствена непосредственост до болничното заведение по ортопедия " Проф. Бойчо Бойчев ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР