Още работа ще е нужна за убеждаването на българите да

...
Още работа ще е нужна за убеждаването на българите да
Коментари Харесай

Галъп: 46% от българите нямат намерение да се ваксинират

Още работа ще е нужна за убеждаването на българите да се имунизират - готовността не е ниска, само че има и значително съмнение. След отминалата тежка коронавирусна есен, зимата към този момент сякаш е затвърдила спокойствието в обществото и не е победила суматохата. Мерките са свършили работата си и хората очевидно чакат опция за по-активен обществен живот. Това са изводите от нова вълна на  по въпросите на ковид, извършена сред 6-ти и 8-ми януари измежду 800 души в цялата страна.  

Ако готовността за имунизиране се оцени по тристепенна канара - с позитивна и негативна алтернатива и с алтернатива „ двоумя се, още не съм решил “, резултатите са следните: 30% имат твърдо желание да се имунизират, 23% още не са решили, а 46% не имат намерение. Има и дребен брой затрудняващи се да дефинират. " Този метод към тематиката демонстрира, че делът подготвени да се имунизират не е дребен на фона на нормалните относително ниски равнища на имунизиране у нас. Делът обаче очевидно варира и евентуално ще варира според от осведомителния поток ", считат от " Галъп ". Според тях проличава нуждата от добра връзка на процеса на имунизиране.

Колебанието на хората идва от несигурността в сигурността на имунизациите, като евентуално с времето ще укрепва и възприятието за сигурност, отчитат специалистите. Сериозен за подобен вид проучвания дял от 18% от интервюираните не могат да дефинират дали те са безвредни, а 48% непосредствено споделят, че имунизациите крият рискове. 34% са уверените на този стадий в сигурността им.

Изследване на На въпроса „ Бихте ли се ваксинирали против Ковид, когато има утвърдена ваксина? “ позитивно тогава отговаряха 43 %, до момента в който негативно реагираха 48 %, а останалите се колебаеха.

59% от интервюираните считат, че удължените ограничения са свършили работа, а 39% са на противоположното мнение, демонстрира още новото изследване. Вероятно, намаляването на случаите на ковид у нас кара хората да се отнасят благосклонно към ограниченията на властта. Те получиха поддръжка и още при оповестяването си в края на ноември - защото хората се бяха изплашили от сериозния растеж на случаи към оня миг. По-късно обаче стана ясно, че. Затова и решителен фактор за сегашната благосклонна равносметка към отминаващото удължение е намаляването на случаите. 64% намират успеваемост, а 34% - не, като има и малко колебаещи се.

Дори и в този момент, 10 месеца след първичната мобилизация през март, у българите е останало някакво чувство, че страната ни се оправя по-добре на фона на други европейски страни, разясняват от " Галъп ". Вероятно, това е комплекс освен от чувството за успеваемост на ограниченията, само че и за тяхната демократичност на фона на доста други страни. 48% считат по този начин, а 43% са на противоположното мнение. Останалите се двоумят. През март обаче публичното мнение беше доста по-позитивно - почти единомислещо. В съвсем същото съответствие -  48% на 42% са отговорите дали в последна сметка Борисов се оправя или не се оправя. " Явно, не е победила суматоха и намаляването на случаите от началото на зимата до момента е довело до опазване на известно успокоение ", отичтат откривателите.

 

ПРАЗНУВАНЕ

84% от далите отговор са прекарали 31-ви декември в близки, другари и така нататък - в компании до 10 души. 11% са били сами, малко на брой са били повече от 10. А единствено 2% признават, че в действителност са били с повече от петнайсет души, което съгласно специалистите значи, че по-скоро, ограниченията във връзка с частните събирания са били спазени. Запазва се обаче и афинитетът към обществен живот, който за момента е в немалка степен възпрепятстван.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР