„Още при управлението на първото служебно правителство изчезнаха парите за

...
„Още при управлението на първото служебно правителство изчезнаха парите за
Коментари Харесай

Росица Кирова: Изчезнаха над 1 милиард лева за пътя Видин-Ботевград

„ Още при ръководството на първото служебно държавно управление изчезнаха парите за построяването на трасето Видин-Ботевград. Никой към този момент не приказва, че тези пари ги няма и това буди паника. Никой не приказва за оня 1 милиард и 50 милиона лв., които бяха заделени за строителството по сметката на АПИ”.

Думите са на видинския депутат от ГЕРБ-СДС и заместник-председател на Народно събрание Росица Кирова, която даде конференция за видинските медии, след следващият си приемен ден в родния си град.

" Не се случва нищо по построяването на пътя. Към момента се довършва стартирано отпреди една година по време на третото държавно управление на Борисов, и то в границите на финансирането, получено тогава. Няма решение на обикновен проблем, обвързван с процедурите сред Ружинци и Монтана. Трябваше доста малко изпитание и съглашение още през май - юни предходната година, с цел да може до края на предходната година да бъдат отчуждени всички парцели, през които минава трасето. Вече трябваше да се строи въз основа на издадено позволение за градеж ", сподели депутатът.

Пред публицисти Росица Кирова напомни, че видинските жители и гражданско обединяване „ Единни за промяна”, чийто ръководител е тя, през годините извоюваха пред ръководещите правото на хората от Северозападна България да имат естествена, съвременна инфраструктура с построяването на магистрално трасе Видин-Ботевград.

„ Защо непрестанно би трябвало да се показват грешките на другите, а ти самият да не правиш нищо, с цел да подобриш живота и ориста на цялостен район?!”, запита риторично госпожа Кирова. Тя разясни, че нищо не се прави и за другия огромен инфраструктурен план – тунелът под Петрохан, по който към момента няма предоставен Оценка на въздействието върху околната среда.

„ Започвам съществено да се колебая в желанията на ръководещите във връзка с тези значими за Северозападна България инфраструктурни обекти. Свидетели сме на обидна индиферентност от тяхна страна да развиват регионите”, сподели още Кирова, която беше безапелационна, че пътят и тунелът са нейните две съществени задания, от които няма да се откаже.
https://www.facebook.com/Rossi.Varbanova/posts/347220444115160
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР