Още при структурирането на управляващата коалиция предимно колегите от “Продължаваме

...
Още при структурирането на управляващата коалиция предимно колегите от “Продължаваме
Коментари Харесай

Хасан Адемов, ДПС: Логичният изход от ситуацията са избори

Още при структурирането на ръководещата коалиция най-вече сътрудниците от “Продължаваме промяната” заложиха на борбата, разделянето, омразата, на опълчването и реваншизма, чертаеха червени линии. Така изключиха един от основните принадлежности на демокрацията - разговора. Той беше нарушен и разговора вътре в самата коалиция, тъй че надали ще се откри болшинство, което да поддържа ново държавно управление в границите на сегашния парламент. Това сподели в студиото на “Още от деня” депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов - заместник-председател на Комисията по труда и обществената политика в Народното събрание.

На въпрос за реакцията на Движение за права и свободи на възможна кандидатура на Никола Минчев за министър председател Адемов означи, че:

“Назависимо, че той беше изпратен с овации, за нас той остава като човек от “Продължаваме промяната”, който наруши Правилника за организацията на работата на Народното събрание.”

На въпрос дали е допустимо да се образува програмен кабинет с избран период, който да преведе страната през сложните зимни месеци, той означи, че партиите от ръководеща коалиция са изгубили публичната поддръжка, с която са влезнали във властта.

“Доверието към тези политически партии не е на задоволително положително равнище, с цел да можем да разчитаме, че те биха могли да сформират даже експертен кабинет. Зависи или разговорът ще бъде главният детайл или още веднъж ще се чертаят разграничителни линии”, добави той.

Според него разумният излаз от създалата се политическа обстановка са предварителните парламентарни избори.

“Без да изпускаме минималната опция в границите на този парламент да се сформира държавно управление, даже да се осъществя тя, този кабинет мъчно ще издържи с поддръжката, която ще получи през идната седмица”, предвижда депутатът от Движение за права и свободи.

По думите му икономическите ограничения, заложени в актуализацията на бюджета, препоръчани от ръководещото болшинство, не са били задоволително добре таргетирани и насочени към най-нуждаещите се.

“Ние от Движение за права и свободи дружно с сътрудници от други политически партии на процедура предложихме нов бюджет. От Движение за права и свободи поехме отговорността, което държавното управление не съумя да осъществя. Мерките, които бяха препоръчани от сътрудниците от нашата парламентарна група и бяха подкрепени до този стадий от Народното събрание, бяха свързани с поддръжка на бизнеса, най-вече на земеделските производители - знаете, че проблемите в земеделието са много съществени и тези 300 млн., които бяха гласувани, ще дадат глътка въздух”, изясни Адемов.

Какво още разяснява той, вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР