Още преди преди няколко седмици, когато писах, че спадът на

...
Още преди преди няколко седмици, когато писах, че спадът на
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Долу локдауна! Трябва да се научим да живеем с COVID-19

Още преди преди няколко седмици, когато писах, че спадът на случаите на коронавирус е спрял (защото към този момент няма и къде изключително да падат), беше ясно, че истериците загряват към този момент по тъча. С наченките на растеж, те още веднъж стартират да избухват и рефренът в този момент намерено е: българите са тъпи и не се имунизират и така нататък, ще се затваряме!

Това разяснява във " Facebook " Първан Симеонов.

Имам няколко неща да припомня. Защото този диалог от дълго време е политически - световно политически! - а не медицинско-научен. Първо, подсещам в действителност на всички да се имунизират - значимо и нужно е! Другото е надолу:

1. Извинете, само че през март ни се споделяше " потрайте малко, тази вълна е последното огромно изпитание ". Сега се споделя друго. Народът ли е отговорен, че се е отпуснал, или представителите?

2. Навсякъде се споделяше: в случай че сте преболедували, изчакайте няколко най-малко месеца преди ваксина. Самият министър Кацаров звучеше по този начин. Поне 2.5 милиона у нас го изкараха. От общо 5.5 милиона пълнолетно население у нас. Как очаквате те да се имунизират бързо? Народът ли е отговорен или професионалните среди?

3. Казваше се: имунизацията е краят на сложното. Давайте бързо! Страни като Англия, Израел и така нататък се имунизираха бързо. И? Сега Англия ни е в някакъв черен лист и нейни жители не могат да идват у нас. В Израел и след имунизацията имаше вълна. И тъй наречените Кой, по дяволите, към този момент изобщо схваща какво се случва? Та да ни мъмри от заран до вечер от експертни позиции. " Експертни ".

4. Казваше се: имунизацията е доброволна. А в този момент какво се споделя? Народът ли е отговорен?

5. Казваше се: затварянето оказва помощ. Само че в този момент се споделя: но има нови варианти. Извинете, скоро ще станат две години! Така ли оферирате да живее светът към този момент!? С всеки нов вариант ще излиза някой да ни назидава и да се отхвърля от това, което преди този момент ни е казвал!? Кой е виновният в тази ситуация?

6. Казваше се: не знаем какъв брой трае имунитет от преболедуване. После в същите тези медицински среди се появи догадка, че в действителност трае години. Други пък настояват, че не трае. Очаквате народът да стои и да прелиства научните списания ли!?

7. Казваше се какво ли не. Всеки доктор, математик или елементарен егоцентрик мина през малките екрани да показа догадките си. Едните викаха " за какво затваряте ", до момента в който властта затваряше, след това, когато властта почна с мекото, същите среди взеха да викат " затваряне незабавно ". Първо разправяха, че " маските са, с цел да мълчим " и прочие, а като се видяха фактор, взеха да назидават. Народът ли е отговорен, че беше залят с инфодемия, която напълно го обърка?

Мога да изброявам още, само че не ми се желае да изпадам в чиста изразителност.
Та, в резюме: както от дълго време на тази стена си приказваме, заблуда е, явно, да чакаме, че този вирус ще бъде преборен със затваряния и прочие Просто ще би трябвало да се научим да живеем паралелно с него - с персонална отговорност, с ваксина, нека скоро - и с лекарство и така нататък

И болничният бизнес да бъде по този начин добър да се раздели с част от облагите си и да си поеме полагащата се тежест - колкото и огромна да е тя - вместо да пропагандира затваряне на хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР